مجموعه گفتارها و نوشتارهایی که از حضرت امام خمینی(س) به یادگار مانده، تفسیری است مطمئن بر بسیاری از آیات و روایات، و منشور گرانقدری است برای مبارزه و مجاهده در راه حق. چنانکه وجود مبارکش اسوه ای است برای آنان که الگوی انسان کامل را در سیر تهذیب و نیل به فلاح ابدی جستجو می کنند و از این رو سیره عملی یا کتاب زندگانی سراسر جهاد و مبارزه اش، خود دلیلی است کامل و آشنا بر دستورات این دین حیاتبخش.
وصیتنامه حضرت امام (س) عصاره همه وصایایی است که در طول حیات پربرکت خویش برای امت بیان فرموده اند. این وصیتنامه، دستورالعمل تداوم انقلاب اسلامی و حفظ عزیزترین یادگار او «نظام جمهوری
کتابوصیتنامه سیاسی - الهی امام خمینی (س)صفحه ا اسلامی بر محور ولایت» است. رساله ای است برای زندگی در ایام انتظار. می آموزد که چگونه باید فقط برای خدا زیست، در راه رضای او مجاهده کرد و در راه او جان سپرد. آنگونه که حضرتش فقط برای خدا زیست، در راه رضای او مجاهده کرد و به شوق لقای او خرقه حیات دنیا از تن به در کرد و در میدان عمل حقیقت امر الهی را به درستی آموخت، که: قل انّ صَلاتی و نسکی و محیای و مماتی لله ربّ العالمین.
تاریخچه وصیتنامه سیاسی ـ الهی امام (س)
وصیتنامه امام خمینی چشمه حکمتی است که از دل مصفا و الهی آن حضرت جوشیده و بر قلم مبارکش جاری گردیده تا حجّتی دیگر بر تبیین سیره عملی آن بزرگوار باشد و راه را پیشاپیش، بر همه شبهات و تردیدها و القائات خنّاسان مسدود کند.
این وصیتنامه در تاریخ بیست و ششم بهمن ماه سال یکهزار و سیصد و شصت و یک هجری شمسی (مطابق با اوّل جمادی الاول سال یکهزار و چهارصد و سه هجری قمری) توسط حضرت امام خمینی ـ سلام الله علیه ـ نگاشته شد و یک نسخه از آن طی پیامی که در تاریخ 22 / 4 / 1362ه . ش. به مناسبت افتتاح اوّلین دوره مجلس خبرگان صادر فرمودند، نزد خبرگان مردم به امانت گذارده
کتابوصیتنامه سیاسی - الهی امام خمینی (س)صفحه ب شد.
بار دیگر پس از انجام تغییراتی توسط آن حضرت، در پنجمین سالگرد نگارش و تنظیم وصیتنامه، در تاریخ 19 / 9 / 1366 ه . ش. به دستور ایشان و با حضور حضرت آیت الله خامنه ای (رئیس جمهور وقت)، حجت الاسلام والمسلمین حاج سید احمد خمینی، ریاست مجلس شورای اسلامی، ریاست قوه قضاییه، نخست وزیر، اعضای مجلس خبرگان، دبیر شورای نگهبان، نماینده امام در بنیاد شهید، تنی چند از روحانیون و اعضای دفتر امام جلسه ای در محضر حضرت امام تشکیل شد، پس از بیانات کوتاه آن حضرت، متن وصیتنامه اصلاح شده در دو نسخه جهت نگهداری در مجلس خبرگان و آستان قدس رضوی به آقایان تحویل داده شد. سپس کلیه دیدارکنندگان به مجلس شورای اسلامی عزیمت کردند و پس از انجام مراحل مهر و موم رسمی وصیتنامه، نسخه ای از آن توسط فرزند گرامی امام به رئیس مجلس خبرگان تحویل شد و نسخه دیگر نیز در اختیار حضرات آقایان: محمدرضا مهدوی کنی، مهدی کروبی، محمدرضا توسلی، حسن صانعی قرار گرفت تا به موزه آستان قدس رضوی تحویل شود. و در همین جلسه نسخه سابق وصیتنامه موجود در مجلس خبرگان تحویل فرزند امام شد تا به حضرتش عودت دهند.
کتابوصیتنامه سیاسی - الهی امام خمینی (س)صفحه ج
در تاریخ 15 / 3 / 1368 ه . ش. یـک روز پـس از ارتحال حضرت امام خمینی، متن وصیتنامه، حسب الامر ایشان ـ با توجه به تألمات شدید روحیِ فرزند امام ـ به وسیله رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای در مجلس خبرگان برای نخستین بار مفتوح و قرائت گردید و گزارش کامل (صوتی و تصویری) این جلسه از طریق رسانه های گروهی پخش شد و متن دستخط وصیتنامه نیز در اختیار امت اسلامی قرار گرفت.
کتابی که در پیش رو دارید متن کامل این وصیتنامه است.
کتابوصیتنامه سیاسی - الهی امام خمینی (س)صفحه د