در تاریخ همه ملت ها، حوادث و وقایعی رخ می دهد که
تبدیل به نمادی دینی و ملی گشته و به هویت، اعتقادات
و افتخارات یک ملت صورت می بخشد. به همین مناسبت،
در تقویم همه ملت ها، روزهایی را به بزرگداشت آن وقایع
اتفاقیه اختصاص داده اند. اما برخی از این ایام، خود سرمنشاء جریانی تاریخی و ماندنی و با نفوذ و تاثیراتی جهانی می شوند. نام گذاری روزی با عنوان «روز جهانی قدس»، از جمله ابتکارات امام خمینی (ره) است که از یک طرف، نماد ایمان راسخ و تزلزل ناپذیر به آموزه های دینی و از طرف دیگر، حمایت از مظلوم و آزادی انسان ها از ظلم و جور است. تعیین جمعه آخر ماه مبارک رمضان به عنوان روز جهانی قدس، انتخابی هوشمندانه است که آرمان های دینی، انسانی، سیاسی و تاریخی امت اسلامی را در روزی مبارک، با معنویت و خلوص انسان های مومن پیوند داده و هویت واحد آنها را احیا نموده است. از این نظر، روز قدس از جمله ایام کم نظیر یا بی نظیر در وسعتی جهانی است که جریانی مستمر و مستحکم را در بستر تاریخ بنا نهاده است.
بزرگداشت روز قدس نقشی انکارناپذیر در بیداری اسلامی و انسانی، حفظ حساسیت امت اسلامی نسبت به آرمان قدس و فلسطین، افشای رژیم صهیونیستی و حامیان استکباری اش و حتی کاهش فشارها بر ملت فلسطین داشته و دارد. حمایت از آرمان فلسطین به یکی از شاخصه ها و ارزش های انقلاب اسلامی ایران تبدیل شده و همگان دریافته اند که ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران در پایبندی به این شعار، صادق و ثابت قدم هستند. متاسفانه برخی تصور می کنند که ملت ایران هزینه سنگینی را از این بابت پرداخت می کند که توجیهی منطقی ندارد، در صورتی که از این واقعیت غفلت می شود که علاوه بر تعهد اعتقادی و انسانی مردم ایران به آرمان قدس، در واقع جمهوری اسلامی ایران سنگرهای خط مقدم خود را تا مرز اسرائیل پیش برده که خود معنایی خاص و راهبردی برای امنیت ملی کشور است.
جالب آنکه پیشنهاد برگزاری مراسم روز قدس در سال 1358 از سوی وزرات امور خارجه دولت موقت، زمانی که اینجانب، معاون سیاسی وزیر امور خارجه بودم، به محضر امام راحل ارائه گردید و حضرت اما با درازبینی که داشتند و اثر درازمدت برگزاری چنین مراسمی را بر ملت های مسلمان و گسترش بیداری اسلامی پیش بینی می کردند، از این پیشنهاد استقبال فرمودند و به این ترتیب با صدور اعلامیه حضرت امام، اولین مراسم روز قدس در آخرین جمعه ماه مبارک آن سال برگزار گردید.
.
انتهای پیام /*