1366
* آقایان خامنهای رئیس جمهور, موسوی اردبیلی رئیس دیوان عالی کشور، سیداحمد خمینی نماینده امام در جلسه هماهنگی سران سه قوه و هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و میرحسین موسوی نخست وزیر با ارسال نامهای به محضر امام خمینی پس از برشمردن مراحل تصویب طرحها و اشکالات موجود در روند تصویب لوایح و ناهماهنگیهایی که میان شورای نگهبان و مجلس و دولت بروز میکند به محضر امام خمینی معروض داشتند: «... اطلاع یافتهایم که جنابعالی درصدد تعیین مرجعی هستید که در صورت حل نشدن اختلافات مجلس و شورای نگهبان، از نظر شرع مقدس یا قانون اساسی با تشخیص مصلحت نظام و جامعه حکم حکومتی را بیان نمایند. در صورتی که در این خصوص به تصمیم رسیده باشید با توجه به اینکه هم اکنون موارد متعددی از مسائل مهم جامعه بلاتکلیف مانده سرعت عمل مطلوب است».
* در پاسخ به این نامه مسئولان بلندپایه نظام، امام خمینی در نامهای به آنان فرمودند: «... درصورتی که بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان شرعاً و قانوناً توافق حاصل نشد، مجمع مرکب از فقهای محترم شورای نگهبان و حضرات حجج اسلام خامنهای، هاشمی، اردبیلی، توسلی، موسوی خوئینیها و جناب آقای میرحسین موسوی و وزیر مربوط، برای تشخیص مصلحت نظام اسلامی تشکیل گردد. در صورت لزوم از کارشناسان دیگری هم دعوت بعمل میآید و پس از مشورتهای لازم رأی اکثریت اعضای حاضر این مجمع مورد عمل قرار
شنبه, ۱۷ بهمن ۱۳۶۶ - ۱۲:۰
1366
* در پاسخ به کسب نظر آقای ری شهری وزیر اطلاعات در مورد آثار زیانبار در اختیارنهادن پروندههای جاری وزارت اطلاعات به نمایندگان مجلس امام خمینی فرمودند: «فحص از پرونده متهمین با خصوصیات ذکر شده خلاف شرع و قانون اساسی است و وزارت اطلاعات مجاز به اجازه فحص از اینگونه پروندهها نمیباشد».
* امام خمینی در تقریظی بر رساله توضیح المسائل تصحیح شده توسط فضلای قم، عمل به آن را مجزی اعلام کردند.
پنجشنبه, ۱۵ بهمن ۱۳۶۶ - ۱۲:۰
1366
در پاسخ به سؤال آقای مجید انصاری رئیس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور در مورد اشتغال زندانیان در کارهای مفید با دریافت حق الزحمه امام خمینی فرمودند: «مانعی ندارد».
سه شنبه, ۱۳ بهمن ۱۳۶۶ - ۱۲:۰
1366
آقایان خاتم یزدی، توسلی، عبایی خراسانی، کشمیری و قاضی عسگر نمایندگان امام خمینی در دبیرخانه مرکزی ائمه جمعه، طی نامهای از محضر امام خمینی سؤال کردند: «... در چه صورت فقیه جامع الشرایط بر جامعه اسلامی ولایت دارد؟» امام خمینی در پاسخ فرمودند: «ولایت در جمیع صور دارد لکن تولی امور مسلمین و تشکیل حکومت بستگی دارد به آرای اکثریت مسلمین که در قانون اساسی هم از آن یاد شده است و در صدر اسلام تعبیر میشده به بیعت با ولی مسلمین».
سه شنبه, ۲۹ دی ۱۳۶۶ - ۱۲:۰
1366
امام خمینی با تقاضای آقای موحدی کرمانی نماینده امام و رئیس سازمان عقیدتی سیاسی شهربانی در مورد تعیین آقای صالحی خوانساری به عنوان قائم مقام سازمان عقیدتی سیاسی شهربانی موافقت کردند.
پنجشنبه, ۲۴ دی ۱۳۶۶ - ۱۲:۰
1366
در دیدار با آقای لطفالله صافی دبیر شورای نگهبان، امام خمینی ضمن تشکر از زحمات شورای نگهبان فرمودند: «ولایت فقیه و حکم حکومتی از احکام اولیه است. نهاد شورای نگهبان همیشه مورد تأیید اینجانب است و به هیچ وجه تضعیف نشده و نخواهد شد. این نهاد باید همیشه با بیداری و هوشیاری در خدمت به اسلام و مسلمین کوشا باشد».
چهارشنبه, ۲۳ دی ۱۳۶۶ - ۱۲:۰
1366
* آقای سیدعلی خامنهای رئیس جمهور در نامهای به محضر امام خمینی از ارتباطات و راهنمائیهای حضرت امام درباره حدود اختیارات حکومت اسلامی تشکر کردند. آقای خامنهای در بخشی از نامه خود به محضر امام معروض داشتند: «موارد و احکام مرقوم در نامه حضرتعالی جزو مسلمات است و بنده همه آنها را قبول دارم».
* در پاسخ به این نامه امام طی نامهای خطاب به آقای خامنهای فرمودند: «... جنابعالی را یکی از بازوهای توانایی جمهوری اسلامی میدانم و شما را چون برادری که آشنا به مسائل فقهی و متعهد به آن هستید و از مبانی فقهی مربوط به ولایت مطلقه فقیه جداً جانبداری میکنید میدانم و در بین دوستان و متعهدان به اسلام و مبانی اسلامی از جمله افراد نادری هستید که چون خورشید، روشنی میدهید».
دوشنبه, ۲۱ دی ۱۳۶۶ - ۱۲:۰
1366
در پاسخ به نامه هیات امنای مسجد سیدالشهدا درباره تعیین متولی برای مسجد امام خمینی امر را به آقای مهدوی کنی ارجاع دادند.
یکشنبه, ۲۰ دی ۱۳۶۶ - ۱۲:۰
1366
امام خمینی با استعفای آقای کروبی از سرپرستی بنیاد شهید به منظور شرکت در انتخابات دوره سوم مجلس، موافقت فرمودند.
جمعه, ۱۸ دی ۱۳۶۶ - ۱۲:۰
1366
امام خمینی در نامهای خطاب به آقای سیدعلی خامنهای رئیس جمهور درباره بیانات ایشان در نماز جمعه درباره حدود اختیارات حکومت اسلامی فرمودند: «... از بیانات جنابعالی در نماز جمعه این طور ظاهر میشود که شما حکومت را که به معنای ولایت مطلقهای است که از جانب خدا به نبی اکرم(ص) واگذار شده و اهم احکام الهی است و بر جمیع احکام شرعیه الهیه تقدم دارد، صحیح نمیدانید و تعبیر به آنکه اینجانب گفتهام حکومت در چارچوب احکام الهی دارای اختیار است به کلی برخلاف گفتههای این جانب بود... باید عرض کنم حکومت که شعبهای از ولایت مطلقه رسولالله (ص) است یکی از احکام اولیه اسلام است و مقدم بر تمام احکام فرعیه، حتی نماز و روزه و حج است...».
چهارشنبه, ۱۶ دی ۱۳۶۶ - ۱۲:۰
1366
امام خمینی به آقای محمدحسین طیبی اجازه تصدی امور حسبیه و اخذ وجوه شرعیه دادند.
شنبه, ۱۲ دی ۱۳۶۶ - ۱۲:۰
1366
امام خمینی به آقای محمد اسلم صادقی اجازه تصدی امور حسبیه و اخذ وجوه شرعیه دادند.
دوشنبه, ۰۷ دی ۱۳۶۶ - ۱۲:۰
1366
امام خمینی در پاسخ به نامه آقای خامنهای رئیس جمهور در مورد فتوای امام خمینی درباره فیلمها و آهنگهایی که از صدا و سیما پخش میشود، فرمودند: «هرکس با تماشای این فیلمها دچار شهوت شود باید اجتناب کند و هر کس با شهوت به این فیلمها نگاه کند مرتکب گناه شده است».
پنجشنبه, ۰۳ دی ۱۳۶۶ - ۱۲:۰
1366
امام خمینی با تقاضای آقای محمدی ری شهری مبنی بر رسیدگی به جرایم عادی وزارت اطلاعات در دادسرای نیروهای مسلح (به دلایل امنیتی) موافقت فرمودند.
چهارشنبه, ۰۲ دی ۱۳۶۶ - ۱۲:۰
1366
در پاسخ به دو نامه آقایان محمد هاشمی رئیس صدا و سیمای جمهوری اسلامی و فردوسی پور عضو سرپرستی صدا و سیمای اسلامی درباره برنامهها، فیلمها و آهنگهای پخش شده از صدا و سیما و نحوه رعایت جهات شرعیه، امام خمینی فرمودند: «نظر نمودن به این قبیل فیلمها و نمایشنامهها هیچیک اشکال شرعی ندارد و بسیاری از آنها آموزنده است و پخش آنها نیز اشکالی ندارد, کسانی که گریم میکنند باید محرم باشند... بینندگان از روی شهوت نظر نکنند».
دوشنبه, ۳۰ آذر ۱۳۶۶ - ۱۲:۰
1366
* امام خمینی در نامهای خطاب به آقای سیداحمد خمینی وصیتهای عرفانی ـ اخلاقی خود را به ایشان ابلاغ کردند. در این وصیتنامه که مضمون و محتوای اصلی آن نکات اخلاقی و عرفانی بود، امام خمینی فرمودند: «... من خدای قاهر حاضر را شاهد میگیرم که احمد از آن روزی که در کمک اینجانب در بیرونی مشغول اداره امور من بوده تا الآن که این ورقه را مینویسم قدمی یا قلمی برخلاف گفتار و نوشتار من برنداشته و با وسواس عجیب در کلیه گفتارهای من یا نوشتههای من سعی نموده که حتی یک کلمه بلکه گاهی یک حرف را که به نظر او محتاج به اصلاح است بدون اذن من تصرف نکند». امام در پایان وصیتنامه خود فرمودند: «... احمد تاکنون برای مصارف خود دیناری از بیت المال صرف نکرده و من از مال شخصی خودم زندگی او را اداره میکنم». امام خمینی در بخش دیگری از وصیتنامه خود فرمودند: «... اینجانب از دوستانی که در دفتر هستند خلافی که موجب نارضایتی من باشد سراغ ندارم. اینان سابقه ممتد با من دارند و در بین آنها به آقای صانعی برای بستگی به من در طول زندگی من صدمات بسیار وارد شده است که از خداوند متعال برای همه اجر جزیل و صبر جمیل خواهانم».
* امام خمینی در نامهای خطاب به بانوان عراقی، ضمن اعلام وصول کمکهای اهدایی آنان به جبهههای جنگ تحمیلی از آنان تشکر کردند.
شنبه, ۲۸ آذر ۱۳۶۶ - ۱۲:۰
1366
در پاسخ به نامه آقای لطفالله صافی دبیر شورای نگهبان درباره حدود و اختیارات دولت در بخشهای اجتماعی، اقتصادی، بازرگانی و کشاورزی امام خمینی فرمودند: «دولت میتواند در تمام مواردی که مردم استفاده از امکانات، خدمات دولتی میکنند با شروط اسلامی و حتی بدون شرط، قیمت مورد استفاده را از آنان بگیرد و این جاری است درجمیع مواردی که تحت سلطه حکومت است».
پنجشنبه, ۲۶ آذر ۱۳۶۶ - ۱۲:۰
1366
در پاسخ به نامه آقای موسوی اردبیلی رئیس دیوان عالی کشور مبنی بر اینکه دوره آزمایشی قانون قصاص و حدود و دیات سرآمده و برای اجرای مجدد، نیاز به تصویب مجلس که مدتی به طول خواهد انجامید دارد و در نتیجه فعلاً محاکم تعطیل شده است فرمودند: «... در هر دو صورت باید مطابق قوانین شرعیه عمل شود و تعطیل نگردد».
پنجشنبه, ۱۹ آذر ۱۳۶۶ - ۱۲:۰
1366
آقایان خامنهای، منتظری، مشکینی، صافی، هاشمی رفسنجانی، سیداحمدخمینی و اعضای هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری به محضر امام خمینی رسیدند و پس از مذاکره درباره وصیتنامه سیاسی الهی امام خمینی مقرر شد که یک نسخه از وصیتنامه به مجلس خبرگان و نسخه دیگر به آستان قدس انتقال داده شود.
پنجشنبه, ۱۹ آذر ۱۳۶۶ - ۱۲:۰
1366
* امام خمینی به آقای محمدرضا نجفی اجازه تصدی امور حسبیه و اخذ وجوه شرعیه دادند.
* امام خمینی با درخواست آقای محمود محمدی عراقی، نماینده امام خمینی در سپاه پاسداران، مبنی بر استفاده از وجوه شرعیه برای رفع نیاز فقرای از بسیج و سپاه موافقت کردند.
چهارشنبه, ۱۸ آذر ۱۳۶۶ - ۱۲:۰
1366
در پاسخ به سؤال آقای سرحدی زاده وزیر کار و امور اجتماعی در مورد حق دولت در تعیین شرط الزامی برای استفاده کنندگان از خدمات دولتی، فرمودند: «... دولت میتواند شروط الزامی را مقرر نماید».
دوشنبه, ۱۶ آذر ۱۳۶۶ - ۱۲:۰
1366
امام خمینی با تقاضای آقای علی اکبر آشتیانی نماینده امام در ژاندارمری مبنی بر استفاده از وجوه قرض الحسنه واگذاری جهت رفع نیاز پرسنل بیبضاعت ژاندارمری با موافقت فرمودند.
شنبه, ۱۴ آذر ۱۳۶۶ - ۱۲:۰
1366
در پاسخ به پیام تبریک آقای مأمون عبدالقیوم به محضر خمینی به مناسبت میلاد پیام اکرم (ص) امام خمینی در پیامی متقابلاً این مناسبت را به وی و ملت برادر مالدیو تبریک گفتند و سعادت و موفقیت ملل اسلامی را در راه جهاد با دشمنان از خداوند تعالی مسئلت کردند.
سه شنبه, ۱۰ آذر ۱۳۶۶ - ۱۲:۰
1366
امام خمینی به آقای سیدمحمدحسن موسوی اجازه تصدی امور حسبیه و اخذ وجوه شرعیه دادند.
دوشنبه, ۰۹ آذر ۱۳۶۶ - ۱۲:۰
1366
* امام خمینی به آقای شیخ یاسین عیسی اجازه تصدی امور حسبیه و اخذ وجوه شرعیه دادند.
* امام خمینی به آقای نوروزعلی نجفی اجازه تصدی امور حسبیه و اخذ وجوه شرعیه دادند.
دوشنبه, ۰۲ آذر ۱۳۶۶ - ۱۲:۰
1366
* امام خمینی با درخواست آقایان کروبی سرپرست بنیاد شهید و قدرتالله علیخانی سرپرست بنیاد شهید بوئین زهرا مبنی بر پرداخت هزینه احداث اردوگاه و مدرسه برای خانواده شهدا توسط دادستان امور اقتصادی موافقت فرمودند.
* امام خمینی در دیدار اعضای تیپ 83 امام جعفر صادق (ع) مرکب از طلاب رزمی و تبلیغی قم، از زحمات آنان تشکر و قدردانی کردند.
پنجشنبه, ۲۸ آبان ۱۳۶۶ - ۱۲:۰
1366
امام خمینی با پیشنهاد آقای محتشمی وزیر کشور مبنی بر ترفیع درجه فرمانده ژاندارمری و رئیس شهربانی به درجه سرتیپی موافقت فرمودند.
دوشنبه, ۲۵ آبان ۱۳۶۶ - ۱۲:۰
1366
در پاسخ به نامه شورای عالی پشتیبانی جنگ مبنی بر لزوم وارد آوردن ضربات پی در پی به رژیم صدام و نتیجتاً لزوم استفاده بیشتر از امکانات کشور، امام خمینی فرمودند: «... جنگ در رأس امور واقع است... آنچه که شورای عالی پشتیبانی جنگ و متخصصان امور جنگی ضرورت تشخیص دادهاند باید عمل شود و کوتاهی نگردد».
پنجشنبه, ۲۱ آبان ۱۳۶۶ - ۱۲:۰
1366
آقایان سیدعلی خامنهای رئیس جمهور، میرحسین موسوی نخست وزیر، هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس و موسوی اردبیلی رئیس دیوان عالی کشور، مسئولان کشوری و لشکری و شخصیتهای روحانی، اعضای ستاد پشتیبانی جنگ سراسر کشور و محققان خارج از کشور به مناسبت سالروز میلاد حضرت رسول اکرم (ص) ولادت امام صادق (ع) با امام خمینی دیدار و گفتگو کردند. در این دیدار امام خمینی هدف از بعثت انبیا را مبارزه با ظالم دانستند. امام خمینی با اشاره به سیره انبیای الهی دخالت در سیاست را بر مسلمین و علمای مسلمین واجب دانستند.
سه شنبه, ۱۹ آبان ۱۳۶۶ - ۱۲:۰
1366
امام خمینی به آقای غلامحسین غلامی اجازه تصدی امور حسبیه و اخذ وجوه شرعیه دادند.
یکشنبه, ۱۰ آبان ۱۳۶۶ - ۱۲:۰