سه شنبه, ۰۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۳
مرحوم حجت الاسلام و المسلمین حاج احمد خمینی در گفت و گویی به میزان علاقه مندی امام به نیروهای مسلح اشاره کرده است.
دوشنبه, ۰۱ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۷
صادق و امانتدار
امام به احمد اعتماد داشتند و بارها از خوبی ها و دیانت و کیاست احمدجان تعریف می کردند. اصلاً امام به گونه ای بودند که تا به کسی اعتماد از هر نظر نداشتند مسئولیتی را به او نمی دادند، و یا در مسائل مختلف مشورت نمی کردند. به همین خاطر در مسائل مملکتی و مشورت ها و برخی امور به احمدآقا نمایندگی داده بودند و به نظرات او احترام می گذاشتند، و با دقت به حرف های او گوش می دادند. من بارها در طول جنگ یا مسائل مملکتی، شاهد گفتگوهایشان بودم. آقا اصلاً به او اعتماد کامل داشتند و او را قبول داشتند و این از عملشان پیداست آقا اصولاً فردی صریح و بدون رودربایستی بودند. اگر می فهمیدند که احمدآقا یک کاری خلاف میل ایشان یا مصالح کشور کرده بدون درنگ از طریق رادیو و تلویزیون و مطبوعات به مردم می گفتند و هیچ ابایی نداشتند که احمد پسرش است.
یکشنبه, ۳۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۱
صادق و امانتدار
امام از یک فکر صحیح و بینش کاملی برخوردار بودند و در رابطه با فکر خودشان تحت تأثیر دیگران قرار نمی گرفتند. در مسایل علمی هم اینگونه بودند. پس از پیروزی انقلاب که در قم تشریف داشتند، یک روز به ایشان عرض کردم شاید مناسب باشد در این مسایل مملکتی مهمی که پیش می آید شما یک مشورتی با دیگران یا بزرگان حوزه و مراجع داشته باشید. در جواب فرمودند مسایلی که پیش می آید من خودم در آنها دارای یک نظری هستم که به نظر خودم کمال اعتقاد را دارم و تشخیص می دهم که این راه باید طی شود و نظر من پیاده شود. این مشورت آنها چه نتیجه ای می تواند داشته باشد. اگر مشورت بکنم و بعد مخالفت با آنها بکنم که این صحیح نیست و اگر موافقت بکنم معنایش این است که آن راهی را که تشخیص داده ام کنار بگذارم در حالی که من صد در صد به پیاده شدن آن نظر اعتقاد دارم.
یکشنبه, ۳۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۰
از جمله افراد شاخصی که در پیروزی انقلاب اسلامی نقش داشتند، مراجع عظام تقلید بودند که واکنش آنها پس از پیروزی متفاوت است. سید حسین موسوی تبریزی به روایت کوتاهی از این موضوع پرداخته است.
یکشنبه, ۳۰ آبان ۱۴۰۰ - ۹:۵
جلسات مشترک رژیم های ایران و عراق آنان را به این نتیجه رسانده بود که وجود امام در عراق نه تنها برای ایران که برای عراق نیز خطرساز است، حاج احمد آقا این موضوع را روایت کرده است.
شنبه, ۲۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۰
هر یک از علمای و اساتید حوزه علمیه، روش خاص خود را برای تدریس داشته و دارند؛ امام خمینی نیز برای خود روش ویژه ای در تدریس داشتند طوری که طلبه ها به تحصیل تشویق می شدند. روایت آیت الله قدیری از برخورد امام با طلبه ها خواندنی است.
شنبه, ۲۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۶
دهم ماه ربیع الثانی مصادف با رحلت حضرت معصومه سلام الله علیهاست. در خاطراتی که از امام نقل شده بر مشرف شدن روزانه ایشان به حرم تاکید شده است.
سه شنبه, ۲۵ آبان ۱۴۰۰ - ۸:۵۴
علامه طباطبایی در دو نوع جلسه عمومی و خصوصی فلسفه تدریس می کردند که شاگردان خصوصی ایشان افرادی مانند شهید مطهری، شهید بهشتی، آیت الله جوادی آملی بودند. روایت شیخ علی عراقچی از جوسازی ها علیه علامه خواندنی است.
دوشنبه, ۲۴ آبان ۱۴۰۰ - ۸:۲۱
امام خمینی اولین مجلس درس خود را پس از تبعید به عراق در بیست و سوم آبان ماه سال ۴۴ برگزار کردند.
دوشنبه, ۲۴ آبان ۱۴۰۰ - ۸:۱۵
شنبه, ۲۲ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۳
تبعید حاج آقا مصطفی خمینی به ترکیه فرصت مناسبی پدید آورد تا ایشان بیشتر از وجود پدر استفاده ببرد.
شنبه, ۲۲ آبان ۱۴۰۰ - ۹:۳۷
چهارشنبه, ۱۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۴:۹
چهارشنبه, ۱۹ آبان ۱۴۰۰ - ۹:۲۲
سه شنبه, ۱۸ آبان ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۵
سه شنبه, ۱۸ آبان ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۲
سه شنبه, ۱۸ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۱
یکشنبه, ۱۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۵
شنبه, ۱۵ آبان ۱۴۰۰ - ۹:۲۸
سه شنبه, ۱۱ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۳
یکی از ویژگیهای امام که شاید کمتر روی آن کار شده باشد، این است که ایشان سعی داشت حرکت های مذهبی را در جهت صحیح خودش هدایت کند. مِن جمله سینه زنی های معروفی که در چاله میدان بود و سردسته اش طیب و رمضان یخی معروف بودند. این با عظمت ترین و شلوغ ترین دسته ای بود که از میدان سلطان جنوب شهر راه می افتاد و عَلَم و کُتَل و... به وسیله گنده لاتهای آن زمان حمل می شد
سه شنبه, ۱۱ آبان ۱۴۰۰ - ۹:۵۲
دوشنبه, ۱۰ آبان ۱۴۰۰ - ۲۲:۷
آیت الله سید محمدعلی قاضی طباطبایی در دهم آبان سال ۵۸ به دست گروهک تروریستی فرقان به شهادت رسید. خاطره زیر به مناسبت شهادتش منتشر می شود:
دوشنبه, ۱۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۴
شنبه, ۰۸ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۸
شنبه, ۰۸ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۵
مرحوم آیت الله واعظ زاده خراسانی خاطره جالبی از روزی که به جای گوش دادن به درس، حواسش به اتفاقات بیرون از کلاس بوده و واکنش امام تعریف کرده است.
سه شنبه, ۰۴ آبان ۱۴۰۰ - ۹:۸
دوشنبه, ۰۳ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۲
حجت الاسلام والمسلمین محمد حسن اختری که از قم خود را به نجف رسانده بود، در خاطراتش به ورود امام به عراق اشاره کرده است.
دوشنبه, ۰۳ آبان ۱۴۰۰ - ۸:۳۲
ایشان آیت الله بوده و از نظر علمی جامع علوم عقلی و نقلی و جامع آنها با سیاست اسلامی، در سن جوانی شد و به مقام و جایگاهی (بس والا) رسیده. او از نوادر زمان ما، بلکه از نوادر زمان ها و أعصار بوده است. هم صادق القول بوده و هم حسن نیت داشته است. با کمال زیرکی و هوشیاری، به نفوس آگاهی داشت. او سهم فراوانی در انقلاب اسلامی و حوادث آن داشته و در مشکلات و گرفتاری های روزگار صابر و بردبار بوده است.
شنبه, ۰۱ آبان ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۹
حاج آقا مصطفی خمینی در اول آبان ماه سال ۵۶ در نجف اشرف و به طرز مشکوکی به شهادت رسیدند.
شنبه, ۰۱ آبان ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۰