حمله اسراییل به غزه معادلات میان جنبش مقاومت و رژیم صهیونیستی را تا حد زیادی تغییر داد. در هفته گذشته ما شاهد دو رخداد بزرگ بودیم: از یک سو انهدام خودروی زرهی رژیم صهیونیستی در اثر پرتاب موشکهای کرنت توسط جنبش مقاومت و از سوی دیگر پرتاب موشک به جنوب تل آویو و انهدام پست برق این شهر.
این رخدادها چشم سیاستمداران اسراییلی را گشود و آنها را به شدت وحشت زده کرد، چرا که از یک طرف نشان داد ابزارهای نظامی اسراییل برای حمله زمینی و از طرفی دیگر امنیت سیستم امنیت هوایی اسراییل که مقاومت به سادگی توانست آن را خدشهدار کند، به شدت آسیبپذیر است. حمله اسراییل به غزه در حقیقت با هدف ایجاد نگاهی جدید نسبت به اسراییل در منطقه آغاز شد. اسراییل میخواست توان خود را در حفظ امنیت شهرها در برابر حمله مقاومت به نمایش بگذارد.
ترور احمد الجعبری و همچنین ترور نافرجام اسماعیل هنیه و محمد الزهار از سوی رژیم صهیونیستی تلاشی بود برای نمایش قدرت رژیم صهیونیستی و برقراری چنین معادلهای در فلسطین، اما پاسخ متقابل جنبش مقاومت با پرتاب موشک به تل آویو و بیت المقدس تمام معادلات را بر هم زد. در حال حاضر شرایط تغییر کرده و معادله جدیدی به وجود آمده است، نگاهی که بر اساس آن حمله متقابل مقاومت به تل آویو و قدس که بیش از نیمی از مردم اسراییل در آن به سر میبرند، شکل گرفته است رژیم صهیونیستی را در یک تنگنای استراتژیکی قرار داده است. اکنون این رژیم منحوس به دلیل ناکارآمدی سیستم گنبد آهنی توان تامین امنیت شهرها را ندارد، چون این سیستم نتوانست جلوی موشکهای پرتاب شده را بگیرد و آنها را منهدم کند.
در حال حاضر به نظر میرسد رژیم صهیونیستی منفعل شده و توان ادامه عملیات علیه غزه را ندارد، به همین دلیل تلاش میکند با کمک همپیمانان غربی آتشبس برقرار کند. شرایط به وجود آمده جایگاه منطقهای اسراییل را نیز تضعیف کرده است به همین دلیل اسراییلی که تا هفته پیش ایران را به حمله نظامی تهدید میکرد و مدعی بود سیستم گنبد آهنی توان مقابله با موشکهای احتمالی پرتاب شده از سوی ایران را دارد اکنون به دلیل ناکارآمدی این سیستم در برابر موشک« زلزال 5» که یکی از موشکهای دسته چندم ایران است ناتوان و آسیب پذیر به نظر میرسد. بنا بر این، از این پس تهدید ایران به حمله نظامی از سوی اسراییل تنها یک بلوف نظامی خواهد بود و نمیتواند یک تهدید واقعی محسوب شود. باید گفت حمله اسراییل به غزه یک ماجراجویی بود که نتایج منفی و معکوسی را برای رژیم صهیونیستی ایجاد کرد و شرایط نظامی و امنیتی این رژیم را نسبت به گذشته آسیب پذیر تر کرد.
از سوی دیگر باید گفت بحران اخیر قطعا بر انتخابات آینده اسراییل که در اوایل بهمن ماه برگزار میشود تاثیرات خود را خواهد گذاشت. جریان راست افراطی اسراییل به رهبری حزب لیکود، امیدوار بودند با امنیتی کردن شرایط سیاستهای افراطی خود را مورد تایید قرار دهند اما اکنون شواهد حاکی از آن است که سیستم امنیتی اسراییل به شدت آسیب پذیر بوده و همین امر میتواند در انتخابات تاثیری منفی ایجاد کرده و تردیدهایی پیرامون آن به وجود آورد.
حسین رویوران
.
انتهای پیام /*