ذی الحجة الحرام، ماه مهمانی خدا، ماه وصال عاشقان است. آنان که به ندای ابراهیم(ع) لبیک گفته اند، در طواف کعبه با خدای خویش پیمان بندگی می ببندند، با قربانی در منا، مظاهر غیر الهی را سر می برند، با رمی جمرات از غیر خدا برائت می جویند و با حضور در کنگره عظیم حج عزّت اسلامی را به نمایش می گذارند.
حج هم جلوه جمال خداست و هم مظهر جلال او؛ در زیارت خانه خدا هم آثار تهذیب و تزکیه مشهود است و هم نشانه تبرّی از شرک و مشرکان.
امام خمینی(س) می فرماید، گردش به دور خانه خدا نشان دهنده این است که به غیر از خدا گِرد دیگری نگردید. و رَجْم عَقَبات، رجم شیاطین انس و جن است. شما با رجم با خدای خود عهد کنید تا شیاطین انس و ابرقدرتها را از کشورهای اسلامی عزیز برانید. شما برای مسلمانان قاره های مختلف جهان پیامی از خداوند ببرید؛ پیامی که به غیر از خدا، بردگی و بندگی هیچ کس را نداشته باشید. (ر.ک. صحیفه امام؛ ج10، ص،160)
کعبه نخستین خانه ای است که برای مردم بنا گردیده و مشعل هدایت انسان شده است.
" یک همچو مجلسهایی که اسلام درست کرده، مثل حج، هیچ قدرتی نمی تواند درست بکند، هیچ قدرتی. " (صحیفه امام، ج10؛ ص،125)
فریضه حج در بین فرایض الهی از ویژگیهای خاصی برخوردار است و شاید جنبه های سیاسی و اجتماعی آن بر جنبه های دیگرش غلبه داشته باشد، با آنکه جنبه عبادی اش نیز ویژگی خاصی دارد." (ر.ک. صحیفه امام؛ ج15، ص،168)
این اجتماع، یکی از ارکان عملی اسلام در بنیان وحدت جامعه اسلامی است. عقیده به توحید و یگانگی خداوند متعال تنها رشته پیوندی است که می تواند آحاد بشر را در برگیرد. در هر یک از مناسک حج، توحید مبدأ و معبود، مقصد و مقصود به وضوح تجلّی دارد آن گاه که حج گزار تلبیه می گوید، تنها به خدای یگانه پاسخ می دهد و شرک را طرد می کند و چون بر گرد محور کعبه طواف می کند نقطه مرکزی توحید را قبله قلب خویش می سازد و بر کعبه به عنوان سنگ نشانی برای راه یافتن به کوی دوست نظر می کند و آن گاه که به نماز می ایستد، سر به آستان محبوب می ساید و چون به قربانگاه می رود تعلقات مادی را به مسلخ می کشد و محبت های غیر خدایی را ذبح می کند و در رمی جمرات، مظاهر شیاطین و چهره های نمادین آن ها را سنگ می زند و با ترک زینت و همراهی با خلق، روح تواضع و تذلّل را در خود پرورش می دهد.
امروز گروهی از حج گزاران پس از رمی جمرات مهاجر الی الله شدند و با لباس احرام به دیار یار شتافتند.
"فاجعه مصیبت بار امروز در منا که در آن جمع کثیری از ضیوف الرحمان و مومنانِ مهاجر الیالله از کشورهای گوناگون، اندوهی بزرگ در جهان اسلام پدید آورده و عید آنان را عزا کرده است. در میهن عزیز ما نیز دهها خانواده که مشتاقانه در انتظار عزیزان حج گزار خود بودند، اکنون به عزای آنان نشستهاند. اینجانب با قلبی سرشار از غم و همدردی با مصیبتدیدگان، این حادثه اندوهبار را به روح مطهر حضرت رسول اعظم (صلی الله علیه و آله) و به ساحت مقدس ولی الله الاعظم حضرت صاحب الزمان (اروحنا فداه) که صاحب عزای اصلی است، و به همه بازماندگان و عزاداران در سراسر جهان اسلام به ویژه در ایران عزیز تسلیت عرض می کنم و رحمت خاصه خداوند غفور و رحیم و شکور را برای این میهمانان گرامیش و شفای عاجل آسیب دیدگان و مجروحان را از درگاه عطوفتش مسألت مینمایم"( فرازی از پیام مقام معظم رهبری)
روحشان شاد و یادشان جاوید
.
انتهای پیام /*