آیت الله سید حسن طاهری خرم آبادی به روز یکم خرداد ماه سال 1317 هجری شمسی در خرم آباد به دنیا آمد. پدرش مرحوم حاج سید حیدر طاهری خرم آبادی از شاگردان شناخته شده مؤسس حوزه، مرحوم آیت الله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی و از دوستان نزدیک حضرت امام (ره ) و آیت الله العظمی گلپایگانی (ره ) بود. مرحوم سید حیدر پس از سالها تحصیل و بهره مندی از محضر علمای بزرگ اصفهان، مشهد و قم با درخواست مردم خرم آباد به زادگاه خود بازگشت و تا آخر عمر به رسیدگی و ساماندهی امور مردم همت گماشت . آنچه که مرحوم حاج سید حیدر را از دیگران متمایز و مایه محبوبیت فراوانش در میان مردم بود همانا برخورداری از حلم و بردباری و عدم علاقه به زخارف دنیا و مادیات بود. آیت الله سید حسن طاهری خرم آبادی که تنها فرزند خانواده بود، در 9 سالگی در حالیکه به پدر به شدت وابسته بود به ناگاه او را از دست داد و در همان اوان کودکی طعم تلخ یتیمی را چشید. مادر ایشان نیز که زنی پاکدامن و از خاندان اشعریون قم بود، در حدود سال 1360 شمسی دار فانی را وداع گفت.
آیت الله طاهری خرم آبادی تحصیلات خود را در یکی از دبستان های خرم آباد آغاز کرد. وی با پایان یافتن دوره ابتدایی، به مدرسه علمیه کمالیه رفت و طی دو سال جامع المقدمات و سیوطی را فرا گرفت .
ایشان پس از حدود دو سال تحصیل در حوزه علمیه خرم آباد به همراه مادر خود، به قم عزیمت کرد تا تحصیلات حوزوی خود را در دیار کریمه اهل بیت (ع) ادامه دهد. در همان سال اول ورود به قم، آن قسمتهایی از سیوطی را که باقی مانده بود به اضافه مغنی و حاشیه (از دروس مقدماتی حوزه) را فرا گرفت. دوستی و هم مباحثگی با آقای سیداحمد مرعشی باعث گردید تا با آقای هاشمی رفسنجانی آشنا شده و هر دو به اتفاق، کتاب حاشیه ملاعبداله را نزد وی بگذرانند.
در سال بعد معالم الاصول و شرح شمسیه و در دو سال بعد از آن، لمعه، قوانین و مطول را آموخت و در سال پنجم رسائل و مکاسب شیخ انصاری را آغاز کرد. ظرف سه سال آن کتابها را به همراه جلد اول کفایه به پایان برد و جلد دوم کفایه را هم زمان با رفتن به درس خارج امام (ره ) شروع نمود. مقداری از درس خارج قضا را در محضر آیت الله العظمی بروجردی فرا گرفت. آیت الله طاهری در جریان مبارزات امام بر علیه شاه به تدریج مرید شجاعت و بی پروایی ایشان می شوند. آیت الله طاهری هم که جزء فضلا و در زمره مدرسین ممتاز حوزه بودند از همان سال ۱۳۴۲ در منبرها و سخنرانی هایی که در شهرهای مختلف داشتند مردم را به وظایف خودشان در مقابل خلاف کاریها و جنایات رژیم طاغوت راهنمایی می کردند. حضرت آیت الله طاهری از این زمان به بعد مبارزات علیه رژیم را به گونه های مختلف پیگیری کردند.
امام رحمه الله که به نجف تبعید شدند، نوارهای سخنرانی های شان به ایران آورده می شد و بعد در کل کشور پخش می گردید. مرحوم آقای طاهری خرم آبادی جزء علمایی بود که در این نوع کارها نقش بسزا و فعالی داشتند.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، طبعاً آیت الله طاهری هم رسالت همراهی با نظام را داشتند و هم وظیفه پیگیری بحثهای آموزشی طلاب را. ایشان مدرس متینی برای حوزه بودند و همواره امور نظام و انقلاب و حکومت اسلامی را تقویت می کردند. امام خمینی رحمه الله آقای طاهری را به عنوان نماینده ی خودشان در پاکستان منصوب نمودند.
بعد از فوت حضرت امام رحمه الله آقای طاهری از طرف رهبر معظم انقلاب به عنوان امام جمعه موقت تهران و همچنین به عنوان یکی از فقهای شورای نگهبان منصوب شدند. در سال هایی که ایشان جزء فقهای شورای نگهبان بودند یک عارضه ای برای یکی از رگ های گردنشان پیش آمد که منجر به کسالت ایشان شد. این کسالت بیش از ده سال طول کشید. به همین دلیل به رهبری عرضه داشتند که چنین کسالتی دارند و انجام امور محوله برایشان مشکل است. به همین دلیل ایشان از امامت جمعه ی تهران و عضویت در شورای نگهبان کنار گذاشته شدند.
سرانجام ایشان پس از مدتهای طولانی رنج بیماری، صبح روز شنبه ۱۶ شهریور ۱۳۹۲ در بیمارستان شهید بهشتی قم دعوت حق را لبیک گفتند و به دیار باقی شتافتند.
.
انتهای پیام /*