یکی دیگر از مسائل مورد تاکید امام خمینی که همواره بر آن اصرار داشته اند، لزوم خدمتگزاری مسئولان و دولت بر مردم است. ایشان این امر را از اوایل نهضت تا پایان عمر گرانقدر خویش بارها تذکر داده اند. در اینجا بدون هر توضیحی به برخی از این موارد اشاره می شود.
در تاریخ ۲۶ فروردین ۱۳۴۳ خطاب به مقامات رژیم پهلوی می فرمایند:
"آقا دولت مال مردم است، بودجه مملکت از جیب مردم است، شما نوکر مردم هستید؟ دولتها خدمتگزار مردمند، هی لفظا نگویید من خدمتگزار و عملا تو سر مردم بزنید و این اربابهای بیچاره تان را پایمال کنید. خب شما از بودجه این مملکت داری ارتزاق می کنید. (صحیفه امام؛ ج ۱، ص ۲۹۷)


در تاریخ ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ یعنی روز رفراندوم برای جمهوری اسلامی می فرمایند:
اختناق در اسلام نیست، آزادی است در اسلام برای همه طبقات: برای زن، برای مرد، برای سفید، برای سیاه، برای همه ... دیگر نمی تواند دولت به ملت زور بگوید، دولت در حکومت اسلامی در خدمت ملت است باید خدمتگزار ملت باشد و ملت چنانچه نخست .زیر هم یک وقت ظلم کرد، در دادگاهها از او شکایت می کند و دادگاهها او را در دادگاه می برند و جرم او اگر ثابت شد، به سزای اعمالش می رسد. (همان؛ ج ۶، ص ۴۶۳)


در تاریخ ۶ / ۳/ ۱۳۵۸ در دیدار با پرسنل کشور می فرمایند:
شما که در شهربانی کاشان هستید، آن هم که در شهربانی قم است، آن هم که رئیس شهربانی کل است، آن هم که رئیس ارتش کل است، آن هم که رئیس ژاندارمری کل است، آن هم که رئیس دولت است، اینها توجه داشته باشند که آن که می تواند اینها را نگه دراد و حفظ کند، ملت است.
ملت می تواند این قدرتها را حفظ کند ... گمان نکنید که شما صاحب مقام هستید، منصب هستید باید به مردم فشار بیاورید. هر چه صاحب منصب ارشد باشد باید بیشتر خدمتگزار باشد.... کاری بکنید که دل مردم را به دست بیاورید. پایگاه پیدا کنید در بین مردم. وقتی پایگاه پیدا کردید، خدا از شما راضی است. ملت از شما راضی است، قدرت در دست شما باقی می ماند و مردم هم پشتیبان شمایند ... این یک مساله کلی است برای همه ما فک این باشیم – که برای ملتمان – بفهمد ملت که ما خدمتگزار ملت هستیم . ملت ادراک می کند که ما خیر او را می خواهیم. وقتی آن را ادراک کرد که ما همه خیر ملت را می خواهیم، ملت هم گشتیبان ماست. (همان؛ ج ۷، ص ۵۱۰ – ۵۱۳)

. انتهای پیام /*