نجف، ۱۳۵۵_ نامه به خانم فریده مصطفوی (خانوادگی)
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۳، ص۱۴۸
***
قم، ۱۳۵۸_ پیام به کشاورزان گرّوس و بیجار (منع تجاوز کشاورزان به اراضی مالکان)
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۸، ص۱۱۶
***
قم، ۱۳۵۸_ بیانات در جمع گروهی از زنان (نقش زنان ـ تربیت فرزندان)
اهم بیانات:
خواهران من، کوشش کنید که فرزندان خودتان را خوب تربیت کنید؛ کوشش کنید که فرزندان خودتان را با ایمان و با اراده تربیت کنید؛ کوشش کنید که فرزندانی تحویل جامعه بدهید که برای اسلام مفید باشند. فرزندان، از مادران بیشتر حرف را قبول می کنند؛ دلبستگی فرزندان به مادران از هر کس دیگر بیشتر است؛ شما بهتر می توانید بچه ها را تربیت کنید. بچه هایی که الآن در دامن شما هستند فردا در جامعه هستند؛ مقررات مملکت ممکن است به دست آنها باشد؛ اگر شما آنها را اسلامی، مؤمن، متقی بار بیاورید ممکن است کشور شما را نجات بدهند.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۸، ص ۱۱۷
***
قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع پاسداران و بازاریان تهران (آزادی در حکومت اسلامی)
اهم بیانات:
جمهوری اسلامی همه چیزش باید اسلامی باشد؛ اداراتش باید اسلامی باشد؛ تحول لازم دارد؛ حالا باز نیست. دادگستری باید اسلامی باشد، قضات باید قضاتی که اسلام تعیین کرده است باشند؛ تا حالا نشده است این. فرهنگ باید یک فرهنگ اسلامی باشد؛ و از این فرهنگ وابسته و استعماری بیرون بیاید
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۸، ص ۱۱۸ - ۱۲۲
***
قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع درجه داران پادگان های تبریز (اجرای اسلام ـ ارتش و ملت)
اهم بیانات:
رئیس اول اسلام هم اینطور بود که با مردم معاشرت می کرد؛ مثل معاشرت یک نفر آدم با یک نفر دیگر. مثل دو نفر برادر که اینجا نشسته بودند. پیغمبر اکرم که رئیس اسلام بود در مسجد می آمدند می نشستند، و رفقایشان هم، اصحابشان هم دورشان می نشستند با هم. جوری بود جلسه که وقتی یک کسی می آمد از خارج نمی شناخت که اینها کدام یکی پیغمبرند کدام یکی غیر پیغمبر. می پرسید که کدام یکی تان [هستید]؟ وضع اینطوری بود. اینطور با جامعه رفتار، اینطور با مردم رفتار می کردند. اینطور نبود که وقتی که وارد می شود، هزار تا پرده جلو باشد، و بعد هم باید دید کجا بنشیند و سان بدهند و چه. این حرفها نبود در کار
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۸، ص ۱۲۳ -۱۲۹
***
قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع نمایندگان عشایر خوزستان و ترکمن صحرا (وحدت شیعه و سنی)
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۸، ص ۱۳۰ - ۱۳۳
***
قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع دانشجویان دانشگاه تهران (خطر نفاق و التقاط)
اهم بیانات:
آیا به نفع دانشگاه هست که جوانهای ما تحصیل نکنند؟ هر روز توی دانشگاه بیایند یک بساطی درست کنند، یک میتینگی درست کنند، یک ـ عرض کنم ـ اغتشاشی ایجاد کنند که جوانهای ما درس نخوانند؟ این به نفع کیست؟ به نفع مملکت ماست این؟ ما اگر دانشگاهمان خوب باشد، دانشگاهمان صحیح عمل بکند، به نفع ملت است، یا به ضرر ملت؟ خوب، شما نمی گذارید که دانشگاه راه بیفتد، این به نفع کی تمام می شود؟ این هم به نفع خارج. برای اینکه همان طوری که آن دستها نمی گذاشت که دانشگاه جریان صحیحش را پیدا بکند که ما در این مطالب هم محتاج بشویم به خارج، دستمان را پیش غیر دراز کنیم، اینها هم دارند همین کار را انجام می دهند که ما در همه چیزمان محتاج به خارج باشیم.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۸، ص ۱۳۴ - ۱۴۵
***
قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع معلولان و بانوان جهادگر (جامعه در حال تکامل)
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۸، ص ۱۴۶ - ۱۴۹
***
جماران، ۱۳۵۹_ حکم تشکیل ستاد انقلاب فرهنگی به اعضای منتخب ستاد
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۲، ص ۴۳۱ - ۴۳۲
***
جماران، ۱۳۶۰_ حکم عفو جمعی از محکومین به مناسبت نیمه شعبان
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۴، ص ۴۲۵
***
جماران، ۱۳۶۰_ سخنرانی در جمع مسئولان دانشگاه ها (نقش دانشگاه در استقلال کشور)
اهم بیانات:
در سالهای طولانی، بنای آنها این بود که این دو قشر را، که سعادت یک ملت و عظمت یک ملت و استقلال یک ملت بسته به این دو قشر است ـ قشر روحانی و قشر دانشگاهی اینها مغز متفکر یک ملت هستند ـ کوشش کردند که این دو قشر را از هم جدا کنند، که با هم دشمن کنند. و ما دیدیم و شما دیدید که این دو قشر باهم دشمن بودند. تا این انقلاب اسلامی پیدا شد و اسلام دعوت خودش را شروع کرد. و دعوت اسلام پیوند همۀ قشرها و خصوصاً پیوند دانشگاه و فیضیه است. و تا این دو قشر باهم پیوند داشته باشند، استقلال کشور شما محفوظ می ماند.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۴، ص ۴۲۶ - ۴۳۳
***
جماران، ۱۳۶۱_ سخنرانی در جمع فرمانده و پرسنل نیروی دریایی ارتش (لزوم نابودی اسرائیل)
اهم بیانات:
تا کشورهای اسلامی، ملتهای اسلامی، آن معنایی که در ایران پیدا شد، الگوی خودشان قرار ندهند و تا خودشان به خیابانها نریزند و بخواهند از دولتهای خودشان که با اسرائیل باید روبرو بشوید، گمان نکنید که این کر و کورها به تعقل برسند. ملتها باید بایستند و بخواهند از ارتشهای منطقۀ خودشان و از دولتهای منطقۀ خودشان که بیایند و با این فلسطینی ها و با این سوری ها که مورد ظلم واقع شده اند کمک کنند تا این غدۀ سرطانی از بین برود.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۶، ص ۳۲۴ - ۳۳۱
***
.
انتهای پیام /*