ترکیه، بورسا، ۱۳۴۴_ نامه به آقای سید مرتضی پسندیده (اعلام سلامتی و ابلاغ سلام)
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱، ص ۴۳۸
***
ترکیه، بورسا، ۱۳۴۴_ نامه به خانم خدیجه ثقفی (احوالپرسی و دعوت به صبر)
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱، ص ۴۳۹ - ۴۴۰
***
ترکیه، بورسا، ۱۳۴۴_ نامه به آقای سید نورالدین هندی (احوالپرسی از بستگان)
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱، ص ۴۴۱
***
نجف اشرف، ۱۳۵۳_ نامه به خانم زهرا مصطفوی (خانوادگی)
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۳، ص ۳۳
***
قم، ۱۳۵۸_ حکم به آقای سید رضا برقعی جهت عزیمت به منطقه خلیج فارس و قطر
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۷، ص ۴۱۷
***
قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع اعضای سندیکاهای کارگری (نقش کارکنان صنعت نفت در انقلاب)
اهم بیانات:
کارکنان و کارمندان صنعت نفت، برای اینکه اینها در مقامی بودند که شریان حیات اجانب به دست آنها بود، شریان حیات رژیم منحوس در دست آنها بود. اعتصاب آنها یک ویژگی خاصی داشت؛ و همراهی آنها از نهضت یک خصوصیت بیشتری داشت.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۷، ص ۴۱۸ - ۴۲۱
***
قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع هیأت مؤسس بانک اسلامی (ربا)
اهم بیانات:
اصل بهره از پول یک امری است بسیار خلاف انصاف و خلاف انسانیت که یک پولی آنجا گذاشته اند، بعد آن پول نه کاری، نه چیزی، یک چیزی در آورند. بدترین انواع استثمار همین رباست که در مقابل هیچ، خود پول که هست و در مقابل هیچ، این بزاید، بهره بردارد. در اسلام، این البته به هر صورتش حرام است حتی این فرارهایی که بعضیها جایز می دانند، این فرارها هم صحیح نیست. فرار از ربا هم صحیح نیست. یک راههایی گفته شده است، لکن آنها هم صحیح نیست بهره برداری از این نقود و از پول به هیچ وجه در اسلام جایز نیست.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۷، ص ۴۲۵ - ۴۲۶
***

قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع فرهنگیان اصفهان (تشریح مقام معلم)
اهم بیانات:
«تعلیم» سرمشق همۀ انبیاست که از طرف خدای تبارک و تعالی به آنها مأموریت داده شده؛ مأموریت خدا به انبیا همین است که بیایند و آدم درست کنند. و آنهایی که به انبیا نزدیکترند آنها به مقام آدمیت نزدیکترند. آن وقت که ملائکه اشکال کردند که آدمی که مفسد در ارض هست چرا خلق فرمودی. جواب این بود که من می دانم چیزهایی که شما نمی دانید. دنبالش هم خداوند تعلیم همۀ «اسماء» را به آدم کرد. و وقتی که عرضه داشت به ملائکه، آنها دیدند که نمی توانند اینطوری که آدم می تواند ادراک کند حقایق را، آنها نمی توانند.
از اول این بود که «آدم» که آمد با تعلیم الهی آمد و معلم بشر بود. انبیا هم معلم بشر بودند. شغل معلمی یک شغل عمومی است برای انبیا گرفته، تا اولیا تا فلاسفه و امام، تا علما و تا فرهنگیها، که ماها ان شاءالله باشیم از آنها. پس شغل، شغل بسیار بزرگی است شغل آدم سازی. دیگر شغلها به این درجه نمی رسند؛ برای اینکه آنها مربوط به جهات دیگر است. در عالم هیچ موجودی به پایۀ انسان نمی رسد؛ و هیچ شغلی به پایۀ انسان سازی نمی رسد. پس شغل بسیار بزرگ است، بسیار شریف است.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۷، ص ۴۲۷ - ۴۳۳
***
قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع فرماندهان ارتش (مشکلات در ارتش)
اهم بیانات:
هر فرد یک فرد است لکن یک فرد به اندازۀ یک فرد کار ازش می آید. اجتماع از افراد درست شده است. اگر از فرد کاری بر نمی آید، از شما هم کاری بر نمی آید. یک سنگ مثلاً صد خرواری را یک نفر نمی تواند بلند بکند؛ باید هزار نفر جمع بشوند دورش.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۷، ص ۴۳۴ - ۴۴۰
***
جماران، ۱۳۶۲_ سخنرانی در جمع بانوان جهاد دانشگاهی اصفهان (نقش بانوان در صحنه های مختلف)
اهم بیانات:
این نغمۀ شوم «مستکبر، مستکبرتر شده است» یعنی زمان جمهوری اسلامی بدتر شده است از زمان شاه و «مستضعف، مستضعفتر شده است» یعنی اسلام بدتر است از رژیم شاهنشاهی. آنهایی که می فهمند و از روی شیطنت صحبت می کنند با آنها جز اینکه با قدرت رفتار بشود راهی نیست. لکن اینهایی که گول خورده اند از این شیاطین، با اینها صحبت است که برادران، شما چرا گول می خورید؟ شمایی که عمری در اسلام گذراندید و فشارهای زمان طاغوت را دیدید و اهانتهای زمان طاغوت را چشیدید و امروز می بینید که از آن فشارها خارج شدید و از آن گرفتاریها بیرون آمدید و به طور آزادی نفس می کشید، به طور استقلال زندگی می کنید، شما چرا می گویید که حالا بدتر از آن وقت شده است و در تضعیف دولت کوشش می کنید؟
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۷، ص ۴۴۳ - ۴۴۹
***
جماران، ۱۳۶۱_ نامه به آقای عباس واعظ طبسی (موافقت با بازسازی هویزه با هزینه آستان قدس)
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۶، ص ۲۵۶
***
جماران، ۱۳۶۲_ پیام به ملت ایران (تجلیل از شهدای قیام ۱۵ خرداد)
اهم پیام:
قیام ۱۵ خرداد اسطورۀ قدرت ستمشاهی را در هم شکست و افسانه ها و افسونها را باطل کرد. شهادت جوانان رشید و زنان و مردان در آن روز سدّ عظیم قدرت شیطانی را از بنیان سست نمود. خون سلحشوران کوخ نشین، کاخهای ستم را در هم کوبید. ملت عظیم الشأن ایران با قیام و نثار خون فرزندان عزیز خویش، راه قیام را برای نسلهای آینده گشود و ناشدنیها را شدنی کرد.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۹، ص ۲۶۷
***
جماران، ۱۳۶۵_ پیام تشکر به رئیس جمهور مالدیو (تبریک حلول ماه مبارک رمضان)
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۲۰، ص ۴۶
***
جماران، ۱۳۶۷_ پیام تشکر به رئیس جمهور مالدیو (تبریک عید سعید فطر)
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۲۱، ص ۴۹
***
.
انتهای پیام /*