قم، ۱۳۴۲_ سخنرانی در جمع روحانیون ومردم همدان (در معرض خطر بودن دین)
اهم بیانات:
به مردم بگویید: از مالیاتی که دولتِ شما از شما مسلمانها می گیرد، این مخارج را می کند، و یهودی و اسرائیلی و بهایی را تقویت می کند.
اطلاع کامل دارم، می خواهند برخلاف تمایل ملت مسلمان ایران و سایر ملل اسلامی و عرب، دولت اسرائیل را به رسمیت بشناسند؛ ولی هنوز مثل اینکه جرأت نکرده اند و از شما وحشت دارند که موضوع را رسماً اعلام کنند.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱، ص ۲۲۷ - ۲۲۸
***
نجف اشرف، ۱۳۵۲_ نامه تشکر به آقای سید شاه محمد حسین مصباح و بعضی محترمین افغانستان
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۲، ص ۵۰۱
***
نجف اشرف، ۱۳۵۷_ سخنرانی در جمع روحانیون و طلاب درباره اوضاع ایران و رهنمود به انقلابیون
اهم بیانات:
خدا می داند که بعضی از این صاحب منصبها گاهی همین جا ـ قاچاقی ـ پیش من می آیند، چه خون دلی اینها دارند از این مستشارهای امریکایی که هر چند وقت یک دفعه یک جبهه های تازه ای می آید اینجا و با ما چه می کند و چه معاملاتی این نانجیبها با اینها می کنند. و من نمی دانم، واقعاً برای من معماست که این صاحب منصبهای ما چرا اینقدر بی عرضه اند، چرا اینها اینقدر بی عرضه هستند؟ چرا نشسته اند توی خانه شان تا اینطور تحمیلات بر آنها بشود؟ چرا مستشارهای امریکایی را اینطور اجازه می دهند که با آنها اینطور رفتار کنند؟ چرا این مردک را بیرونش نمی کنند؟
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۳، ص ۳۸۳ - ۳۹۶
***
قم، ۱۳۵۸_ گفتگو با جمعی از دانشجویان سودان (تبریک پیروزی ـ وضعیت ایران)
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۷، ص ۲۵۳
***
قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع استادان و دانشجویان گیلان (نقش علما و دانشمندان)
اهم بیانات:
دانشجوها ذخایر این ملت هستند، مقدرات مملکت ما در آتیه به دست دانشجویان امروز است، یعنی در هر رشته ای که باشند، در رشتۀ حقوق باشند یک نحو مقدرات در سایر رشته ها هم شئونات مختلفۀ کشور در دست دانشجویان است که آتیۀ کشور را آنها باید اداره بکنند چنانچه معلمین تربیت کننده اشخاصی هستند که آنها باید مقدرات مملکت را به دست بگیرند، یعنی سعادت یک مملکت کلیدش به دست معلم است و به دست دانشجو. اول معلم که باید تربیت کند قشرهای جوان را و بعد خود جوانها که باید مملکت را اداره کنند، بنابراین هر مملکتی در عالم، هر کشوری در عالِم موجودیتش بسته است به دست دانشجو و معلم. کلید سعادت به دست معلم است و همان قدر که معلم بزرگ است مسئولیتش هم بزرگ است.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۷، ص ۲۵۴ - ۲۶۰
***
قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع اعضای تیم ملی و هیأت وزنه برداری تهران (حضرت علی «ع»)
اهم بیانات:
ورزش همان طور که بدن را تربیت می کند و سالم می کند، عقل را هم سالم می کند و اگر عقل سالم شد، تهذیب نفس هم دنبال او باید باشد. شما همان طور که ورزش می کنید و اعصاب خودتان را قوی می کنید، و ان شاءالله برای مملکت و آتیۀ مملکت مفید واقع خواهید شد، لازم است که همۀ ابعاد وجودی خودتان را تحت تربیت ورزشی درآورید. این علی ـ علیه السلام ـ که در هر جا می رویم اسم او هست ـ پیش فقها وقتی می رویم فقه علی؛ پیش زاهدها وقتی که می رویم زهد علی؛ پیش صوفیها وقتی که می رویم آنها هم می گویند تصوف علی؛ پیش ورزشکاران هم که می رویم آنها هم می گویند که علی و با اسم علی شروع می کنند. این علی همه چیز است. یعنی در همۀ ابعاد انسانیت درجۀ یک است. و لهذا هر طایفه ای خودشان را به او نزدیک می کنند. و خاصیت هر طبقه را هم دارد.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۷، ص ۲۶۱ - ۲۶۳
***
قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع قاضیان اصفهان (عوامل پیروزی انقلاب ـ مشکلات و انتظارات)
اهم بیانات:
تحولات لازم است؛ هم در اشخاص برای پاک بودن، برای مهذب بودن، برای خدمتگزار و ملی بودن تحول می خواهد، که با ارشادات اقشار مختلف، بزرگترها، باید اینها عملی بشود؛ و هم در کیفیت خود این ادارات و فرم ادارات، باید اینها عوض بشوند. و ان شاءالله امیدوارم که این امور تحقق پیدا بکند و یک مملکت اسلامی بشود، و بالاتر از آن، ان شاءالله سرایت بکند به سایر ممالک اسلامی، و بشود یک مملکت اسلامی بزرگ، در مقابل همۀ ابرقدرتها
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۷، ص ۲۶۴ - ۲۷۳
***
قم، ۱۳۵۸_ حکم به آقای مهدی هادوی دادستان انقلاب (شرایط مجازات اعدام در دادگاه ها)
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۷، ص ۲۷۴
***
قم، ۱۳۵۸_ بیانات درباره لزوم ایجاد تحول روحی ـ اسلامی
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۷، ص ۲۷۵
***
قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع پاسداران انقلاب اسلامی قم (مسئلۀ شهادت)
اهم بیانات:
اگر یک راهی راه حق شد، انسان نباید از شهادت بترسد. وقتی که ما برای اسلام و برای احیای سنت پیغمبر و اقامۀ عدل بپا خاستیم، نباید از این بترسیم که از ما شهید [می شود] شهادت پیدا می کند؛ اولادمان شهید می شوند، خودمان شهید می شویم.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۷، ص ۲۷۶ - ۲۷۷
***

تهران، شمیران، دربند، ۱۳۵۹_ سخنرانی در جمع پزشکان و پرستاران (قداست شغل پزشکی و پرستاری)
اهم بیانات:
از جمله شغلهای بسیار مقدس شغل پزشکی است. شغلی است که اگر پزشکها به تکالیف خودشان، تکالیف انسانی خودشان عمل بکنند، این شغل بسیار شریف و یک عبادتی است. و همین طور پرستاری؛ این شغل پرستاری از شغلهای بسیار شریفی است که اگر چنانچه، انسان با وظایف انسانی و شرعی خودش عمل بکند، این یک عبادتی است که در تراز عبادتهای درجه اول است.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۲، ص ۲۸۵ - ۲۸۹
***
تهران، شمیران، دربند، ۱۳۵۹_ سخنرانی درحضور مدیر عامل صدا و سیما (اهمیت رادیو ـ تلویزیون و وظایف آن)
اهم بیانات:
اگر بنا باشد رادیو ـ تلویزیون در خدمت دسته ای و یا گروهی که منحرف هستند و اعوجاج دارند قرار داده بشود، ممکن است که سرتاسر مملکت را به فساد بکشد. از این جهت شما موظفید؛ هم وظیفۀ شرعی و هم وظیفۀ قانونی دارید که دستگاه رادیو ـ تلویزیون را از گروههایی که منحرف هستند، و یا ارتباط با رژیم سابق داشته اند و در خدمت آنها بوده اند تصفیه کنید.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۲، ص ۲۹۰ - ۲۹۳
***
جماران، ۱۳۶۳_ سخنرانی در جمع شرکت کنندگان کنگره جهانی ائمه جمعه (محورهای دعوت اسلام)
اهم بیانات:
بعد از رسول خدا ـ صلی الله علیه وآله و سلم ـ ما ملاحظه می کنیم که در زمان هایی که ائمۀ مسلمین ـ علیهم السلام ـ در فشار سخت بنی امیه و بنی العباس بودند مطالب خودشان را آن طور که ممکن بود به مردم می رساندند، حتی در ادعیۀ آنها، شما اگر ادعیۀ امام سجاد و سایر ائمه را ملاحظه بفرمایید مشحون است از اینکه مردم را بسازند برای یک امر بالاتر از آن چیزی که مردم عادی تصور می کنند. دعوت به توحید، دعوت به تهذیب نفس، دعوت به اعراض از دنیا، دعوت به خلوت با خدای تبارک و تعالی، معنی اش این نبوده است که مردم توی خانه هایشان بنشینند و از مصالح مسلمین غفلت کنند و مشغول ذکر و دعا باشند. چنانچه خود آنها که ملاحظه می کنید، این طور نبودند. پیغمبر اکرم در عین حالی که وظایف شخصی خودش را بجا می آورد و خلوتها با خدای تبارک و تعالی داشت، تشکیل حکومت داد و به انحاء عالم برای دعوت آدم فرستاد و مردم را دعوت کرد به دیانت و دعوت کردند بعد به اجتماع. این طور نبود که بنای او این باشد که بنشیند توی خانه و ذکر بگوید. ذکر می گفت، لکن همان ذکر هم خودسازی بود. دعا می کرد، ولی همان دعا هم، هم خودسازی و هم مردمسازی بود و مردم را تجهیز می کرد برای مقاومت.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۸، ص ۴۲۱ - ۴۲۹
***
جماران، ۱۳۶۴_ پیام تشکر به نائب رئیس دولت امارات (تبریک حلول ماه مبارک رمضان)
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۹، ص ۲۶۱
***
جماران، ۱۳۶۵_ نامه به آقایان محمد یزدی و محمد محمدی گیلانی در مورد اموال غیر مجهول المالک
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۲۰، ص ۴۳
***
جماران، ۱۳۶۵_ نامه به آقایان محمد یزدی و محمد محمدی گیلانی در مورد اموال غیر مجهول المالک
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۲۰، ص ۴۳
***
.
انتهای پیام /*