نجف اشرف، ۱۳۴۶_ نامه به آقای حسین فومنی (پاسخ به چهار سؤال شرعی)
اهم نامه:
۱ـ در سرقفلی، تفصیلی است که در کتاب تحریرالوسیله جلد ثانی ذکر کرده ام. اگر سرقفلی از مالک ملک تلقی شده است یا از کسی که از مالک ملک تلقی کرده است تلقی شده است ـ به وجهی که در آنجا ذکر کرده ام ـ اشکال ندارد. و اگر کسی در ملکی که به اجاره نزد او است پس از اتمام اجاره بدون قید و شرط بخواهد تخلیه نکند یا سرقفلی بگیرد جایز نیست.
۲ـ به سرقفلی در مواردی که مشروع است خمس تعلق می گیرد.
۳ـ پول بانک در صورتی که قرض به نفع باشد حرام است و اگر بدون نفع باشد یا به وجهی تخلص از ربا پیدا کنند مانع ندارد.
۴ـ محلی را که برای حضرت سیدالشهداء وقف نموده اند نمی توان مسجد کرد؛ باید به هر نحو که وقف شده است عمل نمود.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۲، ص ۱۶۱
***
نوفل لوشاتو، ۱۳۵۷_ پیام به ملت ایران (تشکیل شورای انقلاب، دولت بختیار و احتمال کودتا)
اهم پیام:
به موجب حق شرعی و براساس رأی اعتماد اکثریت قاطع مردم ایران که نسبت به اینجانب ابراز شده است، در جهت تحقق اهداف اسلامی ملت، شورایی به نام «شورای انقلاب اسلامی» مرکب از افراد باصلاحیت و مسلمان و متعهد و مورد وثوق موقتاً تعیین شده و شروع به کار خواهند کرد. اعضای این شورا در اولین فرصت مناسب معرفی خواهند شد. این شورا موظف به انجام امور معین و مشخصی شده است؛ از آن جمله مأموریت دارد تا شرایط تأسیس دولت انتقالی را مورد بررسی و مطالعه قرار داده و مقدمات اولیۀ آن را فراهم سازد. دولت موقت در اولین فرصت که مناسب و صلاح دانسته شود به ملت معرفی و شروع به کار خواهد نمود. دولت جدید موظف به انجام مراتب زیر است:
الف ـ تشکیل مجلس مؤسسان از منتخبین مردم به منظور تصویب قانون اساسی جدید جمهوری اسلامی.
ب ـ انجام انتخابات براساس مصوبات مجلس مؤسسان و قانون اساسی جدید؛
ج - انتقال قدرت به منتخبین جدید.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۵، ص ۴۲۶ - ۴۲۸
***
نوفل لوشاتو، ۱۳۵۷_ مصاحبه با تلویزیون «آر.اِی.آی» درباره نقش مذهب و احتمال کودتا
اهم بیانات:
حکومت بختیار غیرقانونی است. شاه او را تعیین کرده است و شاه خلاف قانون است. شاه نیست و مجلسین او را تأیید کرده اند. مجلسین ملی نیستند. بنابراین ما با او مخالف هستیم. آن حکومتی که ما اختیار می کنیم یک جمهوری است که متکی به آرای ملت است و قانون اساسی اش اسلام است.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۵، ص ۴۲۹ - ۴۳۰
***
نوفل لوشاتو، ۱۳۵۷_ مصاحبه با خبرنگار «اِی.بی.سی» درباره مسائل عمومی ایران
اهم بیانات:
مشکلترین مسائل ما ترمیم خرابیهای شاه است و این ناثباتیهایی که او از هر جهت برای ما به ارث می گذارد. مسئله بیکاری، مسئلۀ مسکن، مسئلۀ کشاورزی، مسئلۀ صنایع مونتاژ، مسائل کارخانه ها. باید ابتدا این مسائل به هم پاشیده را در طول این پنچاه سال ترمیم کنیم تا چرخ ایران به حرکت درآید
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۵، ص ۴۳۱ - ۴۳۳
***
جماران، ۱۳۵۹_ سخنرانی در جمع اقشار مختلف مردم (مأموریت استعماری رضاخان)
اهم بیانات:
این مطلبی که باید عرض کنم و تنبه بدهم این است که این قدرتهای بزرگ از زمانی که رضاخان آمد به ایران و رضاخان را فرستادند برای ایران تا این زمانی که نهضت شما ملت اسلامی تحقق پیدا کرد، حسابهایی کرده بودند پیش خودشان و آن حسابهای روی موازین دنیا و مادیّت بود. و بعض حسابها را نکرده بودند؛ یعنی نمی توانستند بعضی از مطالب را توجه پیدا کنند و حساب رویش بکنند. در زمان رضاخان کوششهای زیادی برای راه باز کردن به این ملتها و خصوصاً ایران، و [برای] راه باز کردن برای تحت سلطه قرار دادن ملت ما و چپاولگریهای بیحساب، راههای مختلفی را داشتند.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۳، ص ۵۱۸ - ۵۲۴
***
جماران، ۱۳۶۰_ بیانات در جمع میهمانان بزرگداشت هفته وحدت (وحدت سرلوحۀ دعوت انبیا)
اهم بیانات:
همۀ گرفتاری مسلمین از این اختلافاتی است که بینشان هست و این اختلافات موجب این شده است که هر طایفه ای با طایفۀ دیگر مقابل باشد و اسلام در مقابل این مطلب ایستاده است و دعوت به وحدت کلمه می کند و دعوت به اسلام، که سلم است در مقابل حق.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۵، ص ۴۸۹ - ۴۹۰
***
.
انتهای پیام /*