نجف اشرف، ۱۳۵۴_ نامه به آقای عبد الله اسلامی و اظهار تأسف از حادثه منیٰ
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۳، ص ۱۲۸
***
نجف اشرف، ۱۳۵۵_ نامه به آقای سید احمد علم الهدی (صدور اجازه نامه)
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۳، ص ۱۸۸
***
نوفل لوشاتو، ۱۳۵۷_ پیام به علما و مردم پاکستان درباره جنایات عمّال شاه در قم و مشهد
اهم پیام:
تانکها و توپها و مسلسلها که با سرمایۀ این ملت تهیه شده در خیابانهای شهرها، حتی شهر مذهبی مشهد در جوار حضرت امام رضا ـ سلام الله علیه ـ و قم در جوار حضرت معصومه ـ علیهاالسلام ـ و محل حوزۀ علمیه دائماً مستقر و روزی نیست که نفوس شریفه ای را به قتل نرسانند.
قتل عامهایی که در این یک سال اخیر شده است قابل تحمل و بیان نیست. تبلیغات شاه در خارج ایران، که خود را مسلمان خالص و شیعۀ معتقد معرفی کرده و برخلاف آنچه که هست ادعا نموده، موجب انحراف اذهان شده است. این شخص مدعی اسلام و تشیع، چه قرآنها که به آتش کشید، و چه سادات و علما که به زجر و شکنجه در حبس به قتل رساند، و حرم مطهر حضرت ثامن الائمه ـ علیه و علیهم السلام ـ را به مسلسل بست، و به منزل علما اهانتها نمود.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۵، ص ۳۵۸ - ۳۵۹
***
نوفل لوشاتو، ۱۳۵۷_ سخنرانی در جمع ایرانیان مقیم خارج درباره تبلیغات فریبکارانه مطبوعات غرب
اهم بیانات:
مطلب ما این نیست که شاه برود بیرون مملکت، مطلب ما سقوط شاه است از سلطنت.و اینکه می گوییم شاه برود یعنی سلطنت نداشته باشد؛ نه برود تفریح! و مطلب دوم این است که رژیم شاهنشاهی یک رژیمی است که مقبول ملت نیست و از اول هم یک مطلب غلطی بوده. و مطلب ثالث این است که ما می خواهیم یک حکومت عدل بر قوانین اسلام در ایران حکمفرما باشد. اینها هیچ کدامش در آن هیچ ابهامی نیست که کسی بخواهد تأویلش کند، کسی بخواهد بگوید مطلب ملت باز معلوم نیست چه می گوید. ملت معلوم نیست... اینها! کسی مگر خودش را به کری بزند! والاّ ملت حالا چندین وقت است، از یک سال بیشتر است که در خیابانها دارد فریاد می زند که ما رژیم شاهنشاهی را نمی خواهیم، رژیم پهلوی را نمی خواهیم، و ما حکومت اسلامی می خواهیم. این هیچ ابهامی ندارد.
همۀ ابرقدرتها می دانند که اگر یک جنگ عمومی بشود، تمام بشر از بین می رود برای اینکه با این اسلحه هایی که الآن هست دیگر اینطور نیست که جنگْ جنگ منطقه ای باشد، در یک قطری جنگ بکنند در یک قطر دیگری نباشد؛ همۀ منطقه های دنیا، همۀ بلاد دنیا از بین خواهد رفت. و هیچ عاقلی اقدام به همچو جنگی نخواهد کرد.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۵، ص ۳۶۰ - ۳۷۴
***
قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع نمایندگان درجه داران نیروی هوایی (القای نیاز به قیم توسط دشمن)
اهم بیانات:
باید شما [و] ما متوجه باشیم به موقع حساس کشور، و اینکه طرح این جور مسائل آیا الآن به صلاح کشور هست یا موجب فساد می شود. ما الآن کشورمان یک کشور متزلزل است. یعنی یک حکومت مستقر نداریم، رئیس جمهور نداریم، مجلس نداریم. و در یک همچه موقعی اگر بنا باشد که همۀ قشرها متوجه بشوند، اذهانشان را متوجه کنند به آن گرفتاریهایی که در محل خودشان دارند و بخواهند که همۀ اینها فوراً تحقق پیدا بکند، و اگر پیدا نکند تحصن است، و ـ عرض می کنم که ـ راهپیمایی است و اینها، این به نظر ما می آید که با مصالح کشور مخالف است.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۲، ص ۶۳ - ۶۷
***
قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع اعضای جهاد سازندگی (سازندگی کشور با همکاری ملت و دولت)
اهم بیانات:
ایران مال خود شماست و خود شما باید او را بسازید. و اگر همۀ ملت در این امر، در امر سازندگی همت نکند کارها زمین می ماند. انتظار اینکه یک دسته ای انجام بدهند تا ما انجام بدهیم، یا کارشکنی یک کسی نکند، البته می دانید که حالا در هر گوشه و کناری برای کارشکنی مهیا هستند. این ملت است که باید این کارها را انجام بدهد.
در تمام انقلاباتی که در دنیا پیدا شده هیچ کدام بهتر از ایران نبوده، دنبال سَر انقلابات، میلیون، میلیون و نیم آدم کشته می شدند. ـ برای من صورتش را آورده اند ـ این انقلاباتی که واقع شده است، دنبال سرش یک میلیون، یک میلیون و نیم کشتار، دو میلیون حبسی [داشتند]، درِ کشور را می بستند به همه جا. الآن هم هر جا که شما ملاحظه کنید که یک انقلابی واقع شده است و یک کودتایی واقع شده، یک چیزی واقع شده، درِ کشورشان را به خارج بستند، همۀ فرودگاهها را ممنوع کردند، تمام مطبوعات را قدغن کردند که نباید منتشر بشود و برای مردم اختناق پیش آوردند. اختناق فوق آن اختناقهایی که سابق بوده. و گاهی در بعضی شان به مجردی که این پیروز شده، قتل عام ایجاد کردند. شروع کردند به کشتن مردم. هر که احتمال می دادند که یک چیزی باشد می کشتند. نه اینکه یک کسی را، یک شهر را قتل عام می کردند. و انقلاب ما از باب اینکه اسلامی بود، از باب اینکه از ملت بود، انقلابی نبود که یک قدرتی به یک قدرت غلبه کند، یعنی یک قدرت نظامی به یک قدرت نظامی یک کودتایی شده باشد، این حرفها نبود. متن نهضت از خود مردم بود. جوشید از خود بین مردم بین زن و مرد و انقلاب هم اسلامی بود. اسلام اینها را وادار کرد که یک همچو انقلابی بکنند. همچو انقلاب اسلامی که از متن ملت بجوشد، دنبالش دیگر این مسائل کم است، هست، اما کم است.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۲، ص ۶۸ - ۷۴
***
قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع راهپیمایان کفن پوش الیگودرز (سیاست امریکا)
اهم بیانات:
از تفرقه به هر صورتی که هست پرهیز کنید. هر چیزی که موجب تفرقه می شود از او پرهیز کنید. هر شعاری که موجب تفرقه می شود از او پرهیز کنید. هر تحصنی که موجب تفرقه می شود از او پرهیز کنید. هر راهپیمایی که موجب تفرقه می شود از او پرهیز کنید. امروز شما احتیاج دارید به وحدت کلمه . امروز بیشتر از دیروز احتیاج دارید و فردا بیشتر از امروز. این وحدت کلمۀ خودتان را حفظ کنید. از خدای تبارک و تعالی تبعیت کنید که فرموده است: وَ اعْتَصِمُوا بِحَبْلِ الله ِ جَمیعاً وَ لا تَفَرَّقُوا
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۲، ص ۷۵ – ۷۷
***
جماران، ۱۳۶۲_ سخنرانی در جمع اعضای شورای سرپرستی صدا و سیما (لزوم اصلاح برنامه ها)
اهم بیانات:
من از آقایانی که در صدا و سیما هستند این توقع را دارم که مسائل را روی مسائل شخصی هیچ وقت نبرند. مسائل، روی مسائلِ مصلحت دولتی خودمان، مصلحت کشور خودمان باشد، یک کسی را من ازش ناراحت هستم، حالا بیایم در صدا و سیما مثلاً چه بکنم، که این چطور است! این با مصلحت کشور مخالف است. ما باید مسائل را اسلامی با آن برخورد بکنیم، اخلاق اسلامی داشته باشیم. و یک وقت خدای نخواسته درصدد کوبیدن یک کسی، درصدد بزرگ کردن بی جای کسی، کوچک کردن بی جای کسی، درصدد این مسائل نباید باشیم.
دنیا هم کم کم توجه به این پیدا کرده اند، این فقرای دنیا یعنی مظلومین دنیا [توجه] پیدا کرده اند که این کاری که ایران کرده یک راهی باز می شود برای اینکه همه جا [بیدار] بشود. ما می خواهیم اینطوری انقلابمان را صادر کنیم نه جنگی با کسی داریم، نه می خواهیم لشکرکشی کنیم، ما می خواهیم با صحبت و با کار خوب که در اینجا انجام می دهیم، به دنیا بفهمانیم که اسلام وضعش اینجوری است. و اسلام برای همه مظلومها خوب است. این صدور پیدا می کند به همه.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۸، ص ۲۸۷ - ۲۹۳
***
.
انتهای پیام /*