نوفل لوشاتو، ۱۳۵۷_ مصاحبه با روزنامه «اکسپرس» درباره برنامه دولت در جمهوری اسلامی
اهم بیانات:
شکل دولتها چندان اهمیت حیاتی در حفظ دموکراسی و تأمین هرچه بیشتر آرمانهای انسانی ملت ندارد. هر چند که بعضی از آنها نسبت به اشکال دیگر ترجیح دارد. ولی آنچه مهم است ضوابطی است که در افرادی که برای قبول مسئولیتها انتخاب می شوند باید رعایت شود، و نیز ضوابطی که عمل و رعایت آنها باید برای دولتها غیر قابل اجتناب شناخته شود، که اگر این ضوابط و معیارها که در اسلام بر آنها تأکید شده است دقیقاً رعایت شود به وجود آمدن جامعه ای مترقی و پیشرو را می توان جداً امیدوار بود. و همین مسئله مهم است که امروز در دنیا مورد توجه نیست و ما با تکیه بر اسلام می خواهیم به یاری خدای تعالی حقیقتی خیره کننده را به دنیا معرفی کنیم.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۵، ص ۳۳۳ - ۳۳۵
***
جماران، ۱۳۵۹_ سخنرانی در جمع کارکنان مجله «سروش»؛ (خطر نفوذ منحرفین و برخورد با آنها)
اهم بیانات:
اگر این وحدت و یکپارچگی ملت، و اگر آن علاقه ای که ملت به اسلام داشت نبود ما نمی توانستیم یک همچو پیروزی که به دست آوردیم به دست بیاوریم، برای اینکه ما در آن وقت نه یک ارگان های نظامی دستمان بود، و نه یک تعلیمات نظامی داشتیم، و نه یک اسلحۀ قابل ذکر، بلکه هیچ نداشتیم. مع ذلک آن چیزی که همۀ حسابها را در هم کوبید این توجه مردم به یک مطلب بود. سرتاسر ایران از بچه های کوچک تا پیرمردها توجهشان به یک مطلب [بود] و آن اینکه باید آن رژیم سابق نباشد، و باید اسلام باشد، جمهوری اسلامی باشد. اختلاف هم آن وقت نبود در کار. اگر آنهایی هم که اختلاف بعد کردند آن وقت هم انگیزه اش را داشتند،نمی کردند که در مقابل آن موجی که بود یک چیزی بگویند. و ممکن است خیلی هایشان هم می خواستند خودشان را داخل جمعیت کنند که بعدش بهره برداری کنند. چنانچه می بینید الآن همین طورها هست. چه اشخاص و چه گروههایی که در این نهضت و در این کاری که مردم کردند، بسیاریشان دخالت نداشتند. گروهها بعضیشان هیچ دخالت نداشتند. لکن خودشان را وارد کردند و دنبال این بودند که چه بشود! آیا رژیم سابق غلبه کند تا خودشان را داخل او بکنند، یا بعدی غلبه کند تا خودشان را داخل این بکنند. و معنی فرصت طلبی هم همین است که اشخاصی کنار بنشینند نگاه کنند ببینند چه می شود. هرچه شد خودشان را در آن گروهی که پیروز شده است جا بزنند. اینها، این گروهها وقتی دیدند نه مسئله آن طورها نیست که هر کسی بیاید هر کاری دلش بخواهد بکند، مواجه شدند با این جمعیت هایی که توجه به اسلام داشتند، حالا مشغول به شیطنت شدند.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۳، ص ۴۷۱ - ۴۸۲
***
جماران، ۱۳۶۰_ حکم انتصاب آقای عبد الله نوری به سمت نماینده امام در جهاد سازندگی
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۵، ص ۴۶۲
***
جماران، ۱۳۶۱_ حکم نمایندگی امام در اهواز به آقای سید محمد علی موسوی جزایری
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۷، ص ۲۱۴
***
جماران، ۱۳۶۱_ بیانات خطاب به مسئولان مؤسسه کیهان (عمل بر اساس ضابطه و قانون)
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۷، ص ۲۱۵ – ۲۱۶
***
جماران، ۱۳۶۲_ سخنرانی در جمع فرمانداران، بخش داران و اعضای شوراهای روستایی
اهم بیانات:
مجرد اینکه این آدم یک آدم خوبی است خیلی، اول وقت نمازش را می خواند و نماز شب می خواند.این برای مجلس کفایت نمی کند. مجلس اشخاص سیاسی لازم دارد، اشخاص اقتصاددان لازم دارد، اشخاص سیاستمدار لازم دارد، اشخاص مطلع بر اوضاع جهان لازم دارد. باید تعهد به اسلام باشد و موافقت با جمهوری اسلامی باشد لکن این مسائل هم باشد. در یک مجلس باید همه چیز باشد در این کمیسیونهای مجلس از امور ارتشی و کشاورزی و اقتصاد و همه چیز بحث می شود،باید مطلع باشند اینها.
آنهایی که در این کمیسیونها هستند باید اشخاصی باشد در بینشان که عالم به اقتصاد باشد، عالم به امور کشاورزی باشد، عالم به اموراداری باشد، عالم به مسائل جهانی باشد. مجلس می خواهد ایران را در مقابل جهان اداره کند، مجلس یک چیزی نیست که بخواهد ایران را در مقابل خودش درست بکند. ایران در مقابل جهان است امروز، آن هم یک جهان امروزی و یک ایران امروزی
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۸، ص۲۷۸ – ۲۸۶
***
.
انتهای پیام /*