نجف اشرف، ۱۳۵۰_ سخنرانی در جمع روحانیون و ایرانیان مقیم عراق (ضرورت حفظ حوزه ها)
اهم بیانات:
برنامۀ رسول اکرم ـ صلی الله علیه و آله و سلم ـ قبل از مهاجرت به مدینه، روزهایی که در مکه به سر می بردند، فقط تبلیغ اِلَی الله و معرفی ذات مقدس حق تعالی و معرفی اسلام بود. یاورانی نداشتند تا بتوانند با کمک آنان با مشرکین بجنگند و اسلام را گسترش دهند؛ و همان طور که در قرآن ملاحظه می فرمایید، سوره هایی که در مکه نازل شده فقط جنبۀ پند و موعظه و معرفی اسلام را دارد و از جنگ و جدال صحبتی نیست و حتی احکام در آن کمتر ذکر شده.
و آن روز که حضرتش با آن وضعِ شکست خورده و ناگوار از مکه خارج گردید، افراد عادی ـ که سطحی فکر می کنند ـ نمی توانستند پیش بینی کنند که این مهاجرت چه مصالحی به دنبال خواهد داشت لکن وقتی که به مدینه تشریف بردند معلوم شد که چه نتایجی بر هجرت ایشان مترتب بود و چگونه توانستند اسلام را در مدینه گسترش دهند و یارانی پیدا کنند، و بالاخره با فتح و ظفر به مکه بازگشتند به آنگونه که بزرگان قریش نزد آن حضرت خاضع شدند و حضرت هم آنان را آزاد ساخت.
آقایانی که از دیگر ممالک در اینجا هستند باید پابرجا باشند و به تحصیل علم و تهذیب نفس ادامه دهند و اگر مراجع و من ـ که یکی از طلاب هستم ـ از اینجا رفتم، باز لازم است که آقایان بمانند و به وظایف خود عمل نمایند. البته رفتن من روی مصالحی است که ممکن است بسیاری ندانند ولی دیگر آقایان باید باشند و سنگر را خالی نکنند. چنانکه ما سابقاً دیدیم حوزۀ قم به هم خورد چه به هم خوردنی! عدۀ معدودی پریشان حال که همیشه تحت فشار و آزار بودند استقامت کردند، طولی نکشید که ورق برگشت: ظالم سابق [رضا خان] را بردند و حوزۀ به هم ریختۀ آن روز به صورت حوزۀ پنج ـ شش هزار نفری امروز در آمد ... شما غالبید، مغلوب نیستید. اگر تاریخ ظَلَمه و ستمدیدگان دنیا را مطالعه کنید می بینید که غلبه همیشه با مظلوم است.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۲، ص ۴۱۰ - ۴۱۳
***
نوفل لوشاتو، ۱۳۵۷_ مصاحبه با مجله هفتگی «بیروت» درباره پیش بینی سال
اهم بیانات:
سازش با یک فرد جانی مانند شاه، خیانت به ملت ایران و اسلام است. و در ثانی ملت ایران در رفراندم تاسوعا و عاشورا با اکثریت قریب به اتفاق، قاطعانه شاه و رژیم سلطنتی را محکوم کرده و خواستار برقراری جمهوری اسلامی شده است. بنابراین هیچ کس حق ندارد با شاه که از سلطنت مخلوع است سازش کند و یا اساس سلطنت را بپذیرد، چه شخص محمدرضا پهلوی در این مقام باشد یا دیگری. و به همین دلیل، قانون اساسی که رژیم ایران را سلطنتی می شناسد، چون از نظر ملت رژیم سلطنتی مردود است، از اعتبار ساقط است و باید قانون اساسی جدیدی تدوین شود.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۵، ص ۳۰۴ - ۳۰۶
***
نوفل لوشاتو، ۱۳۵۷_ گفتگو با نویسندۀ فرانسوی درباره آینده نهضت
اهم بیانات:
ما اتکای به ملت و قدرت ملت داریم. هیچ ملتی را بعد از آنکه بیدار شدند و به جنبش در آمدند، کسی نمی تواند از آن راهی که دارند منحرف کند. و هیچ قدرتی نمی تواند یک ملت را سرکوب نماید. البته قدرتها می توانند بریزند و در یک مملکتی قتل عام کنند و لکن نمی توانند ملت را از خواستی که دارند منحرف کنند.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۵، ص ۳۰۷ - ۳۰۸
***
نوفل لوشاتو، ۱۳۵۷_ گفتگو با کلود شایه و ژاک روبر درباره ویژگی های جمهوری اسلامی
اهم بیانات:
مسئله رژیم، بدون رضایت مردم، هیچ اساس ندارد. مردم الآن ـ تماماً ـ نه شاه و نه سلطنت پهلوی را می خواهند، و نه رژیم سلطنتی را؛ بلکه جمهوری (جمهوری اسلامی) را می خواهند.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۵، ص ۳۱۰ - ۳۱۳
***
نوفل لوشاتو، ۱۳۵۷_ سخنرانی در جمع ایرانیان مقیم خارج (عدم صلاحیت پهلوی برای حکومت)
اهم بیانات:
بدبختی و خوشبختی ملتها بسته به اموری است که یکی از مهمات آن صلاحیت داشتن هیأت حاکمه است. اگر چنانچه هیأت حاکمه، کسانی که مقدرات یک کشور در دست آنهاست، اینها فاسد باشند، مملکت را به فساد می کشند.
تمام قوانینی که در این پنجاه سال گذشته است و تمام مجالسی که در این پنجاه سال تأسیس شده است، هیچ یک از اینها مطابق قوانین نبوده است. هیچ مجلسی تاکنون ما نداشتیم که موافق قوانین باشد. حتی در اوایل سلطنت رضاخان که یک قدری قدرتش کم بود، در تهران فقط ـ که مرکز بود ـ یک آزادی به مردم داده بودند؛ یک آزادی فی الجمله که وکلایی تعیین کنند. و آن وکلای تهران بودند که مخالفت می کردند مثل مرحوم مدرس و یک عده ای که تَبَع ایشان بودند؛
تا اساس اصلاح نشود، تا آن نقطۀ اول یعنی تا این سلسله نرود فایده ندارد؛ باید اینها بروند سراغ کارشان. بروند [سراغ] دزدیهایی که کرده اند در آن جزیره که خریده! تازه خریدند. هشت هکتار خریدند و برایش همه چیز درست کردند. همۀ دار و دسته اش هم آنجا هستند؛ یعنی عائله اش آنجا هستند. خودش هم حالا می خواهد برود آنجا و یک زندگیِ به خیال مردمْ اشرافی و به حَسَب واقعْ مرگوار!
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۵، ص ۳۱۴ - ۳۲۹
***
قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع روحانیون ارومیه (مسئولیت علما در مبارزه بین حق و باطل)
اهم بیانات:
اینطور نیست که اگر من شکست بخورم، شما شکست بخورید، بیاورند بگویند زید شکست خورده. یا اگر من خلاف بکنم، بیایند، بگویند فلانی خلاف کرده، این جور نیست. از فرد به نوع و از نوع به اصل مقصد می کشانند. دشمن اصل اسلامند و قلمها هم برای اصل اسلام به کار می رود. و ما را می خواهند که در داخل خودمان پوک کنند و منهدم کنند از داخل خودمان.
از خدا بخواهید که ماها از لغزش دور باشیم. خودتان بخواهید برای خودتان، و برای همۀ ملت. ملت بخواهد برای خودش، و برای علما دعا کنند که این طبقه لغزش پیدا نکنند که به لغزش آنها اسلام در خطر است. همۀ ما مکلفیم. همه مسئولیم و کُلُّکُمْ راعٍ وَ کُلُّکُمْ مَسئول این برای همه است. لکن به عهدۀ شما بیشتر است. شماها باید بیشتر رعایت بکنید. بیشتر در این پستی که هستید، که مسند اسلام است، بیشتر مراعات بکنید. بیشتر مردم را مراعات کنید. جامعه را بیشتر تربیت کنید و همه مسئولیم و همه مسئولید، و هر کس سعۀ نفوذش بیشتر است، مسئولیتش بیشتر است.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۱، ص ۴۹۶ - ۵۰۵
***
قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع بانوان (انحراف اذهان ملت از مشکلات داخلی توسط امریکا)
اهم بیانات:
از آن روزی که یک پیروزی نسبی برای این ملت حاصل شد و این سد را شکستند و دست اجانب قطع شد از این کشور، از آن وقت شروع کردند به ایجاد اختلافات و توطئه ها. یک راهش این بود که در هر قدمی که ملت برمی دارند یک اختلافی ایجاد کنند. راجع به اصل جمهوری اسلامی حرفها بزنند و مقاله ها بنویسند و نطقها بکنند. راجع به مجلس خبرگان صحبتها بکنند که حالا هم دارند می کنند. راجع به قانون اساسی مسائل بگویند و حالا هم دارند می گویند. حالا هم که قضیۀ رئیس جمهور است. تاکنون از قراری که گفتند صد و بیست نفر خودشان را کاندیدا کردند. نه اینکه اینها نمی دانند که کاندیدایی است که اثری ندارد برای اینکه رئیس جمهور بشود فلان آدم، بیشتر اینها الاّ نادرشان می دانند که موفق نمی شوند، لکن یک مقصد دیگری در کار است غیر از ریاست جمهور، و آن این است که همان ایجاد یک تشنج و اختلاف و این چیزها. برای آنها مطلوب است که کشور ما مشغول باشد. همیشه مشغول باشد به چیزهای داخلی خودش و این شلوغیهایی که در داخل هست و متوجه توطئه نباشد و متوجه علاج نباشد و فلج بشود.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۱، ص ۵۰۶ - ۵۱۰
***
قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع کفن پوشان شهر کرد و بابل (ارتجاع)
اهم بیانات:
بگذار دشمنها هرچه می خواهند بگویند. شما راه خدا را پیش بگیرید. شما راهتان واضح است. راه شما، راه خداست. راهی است که انبیای خدا رفتند. انبیا را هم اینها مرتجع می دانند. اینها قرآن را هم کتاب ارتجاعی می دانند. لکن مطلب اینها نیست. اینها برای دیگران دارند زحمت می کشند
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۱، ص ۵۱۱ - ۵۱۳
***
جماران، ۱۳۶۰_ حکم انتصاب آقای محمد صادق حائری شیرازی به سمت امامت جمعه شیراز
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۵، ص ۴۶۱
***
.
انتهای پیام /*