قم، ۱۳۵۸_ مصاحبه با خبرنگاران خارجی (وضع اقلیت ها در ایران ـ صدور انقلاب)
اهم بیانات:
اگر حکومت اسلامی به آن طور که خدای تبارک و تعالی مقرر فرموده است شرایط حاکم را، شرایط مأمورین دولت را، کیفیت حکومت را آن طوری که در اسلام مقرر است، همانطوری که در صدر اسلام بود که حکومت نسبت به تمام افراد به یک نظر و قانون نسبت به تمام افراد یک طور جریان دارد، حکومتی که رئیس حکومت را به دادگاه می خواهد و می رود به دادگاه. در زمان علی بن ابیطالب ـ سلام الله علیه ـ که اختلافی بین ایشان و یک نفر از افراد ذمّی، یهودی پیدا شد، همان قاضی که خود ایشان تعیین کرده بودند، احضار کرد حضرت را. حاکم وقت را احضار کرد، ولیّ امر وقت را احضار کرد. ایشان هم رفتند. وقتی هم رفتند آنجا قاضی می خواست یک احترامی بگذارد. حتی به اینکه کنیۀ حضرت را ذکر کند. به حسب نقل، این است که ایشان گفتند نه. قاضی بایدنسبت به همه علی السّوا باشد، نظرش یک جور باشد. از آداب قضای اسلامی یکی این است که وقتی نگاه هم می خواهد بکند به طرفین، یکی را بیشتر نگاه نکند از دیگری، علی السّوا باشد. در نشستن جوری نباشد که یکی بالاتر بنشیند، یکی پائین تر بنشیند. اگر یک همچو حکومت اسلامی که در آرزوی ماست، آمال ماست، آمال اسلام است، آمال ائمۀ اسلام و خلفای اسلام از اول بوده است، اگر یک همچو حکومتی پیدا بشود، من مطمئنم که این صحبتهای حق من و حق تو از بین خواهد رفت. برای اینکه همه یک روال اند. همه یک جور حق دارند. حق ندارد حاکم و ولیّ امر در وقت، یک ناحیه را بیشتر به آن توجه بکند تا ناحیۀ دیگر. حق ندارد یک طرف از کشور را زیادتر از طرف دیگر کشور آباد کند. حق ندارد حتی یک جایی را کمتر از جای دیگر فرض کنید که خیابان کشی کند یا اسفالت کند. اگر یک همچو حکومتی که آرزوی ماست پیدا بشود، گمان نکنم که نه کرد و نه ترک و نه فارس و نه عرب ونه سایرین این مسائل را پیش بیاورند.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۱، ص ۲۹۰ - ۳۱۱
***
قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع مسئولان و فرماندهان سپاه (آفات انقلاب ـ عمل به قانون)
اهم بیانات:
من حقیقتاً نگران هستم. من نگران اسلام هستم. ما اسلام را از چنگ محمدرضا در آوردیم. و من خوف این را دارم که اسلام به چنگ ما مبتلا شده باشد، به طوری که ما هم مثل او یا بدتر از او بر سر اسلام بیاوریم. این نگرانی هست و زیـاد است. آدمهای جاهلـی هستند که به خیال خودشان خدمت می کنند برای اسلام، خدمت می کنند، لکن سر خود کـارهایی می کنند که ضرر به حیثیت اسلام می خورد.
آنهایی که به اسلام اعتقاد دارند به داد اسلام برسند. آنهایی که می خواهند اسلام در این مملکت حکومت کند باید به داد اسلام برسند.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۱، ص ۳۱۲ - ۳۱۸
***
جماران، ۱۳۵۹_ اطلاعیه دفتر امام خمینی (لغو راهپیمایی حمایت از امام)
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۳، ص ۴۰۶ - ۴۰۷
***
جماران، ۱۳۵۹_ سخنرانی در جمع گروهی از جانبازان و پاسداران (تجلیل از معلولان و پاسداران)
اهم بیانات:
نمی دانم با مواجهه با اشخاصی که در راه اسلام، در راه خدای تبارک و تعالی معلول شده اند و در اینجا حاضرند، و چهره هایی که عازم به سفر برای دفاع از اسلام هستند، چطور ستایش کنم. من از شما جوانها، از شما که در راه اسلام و در راه ایمان خودتان رنج دیدید و معلول شده اید، و شما جوانها که عازم به جبهه ها هستید، چطور تشکر کنم. من وقتی این صحنه های اسف آور و افتخار آمیز را می بینم عاجزم از اینکه در مقابل آنها مطلبی بگویم. شما خودتان زبان گویای افتخار هستید. زبان گویای اسلام هستید. شماها افتخار برای این ملت آفریدید. و شماها بودید که دست قدرتهای بزرگ را، چپاولگر را، معاند با اسلام را، طاغوت را از این مملکت کوتاه کردید.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۳، ص ۴۰۸ - ۴۰۹
***
جماران، ۱۳۶۲_ حکم افزایش حوزه مسئولیت آقای فضل الله محلاتی در سپاه پاسداران
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۸، ص ۲۴۵
***
جماران، ۱۳۶۲_ پیام تشکر به رئیس جمهور مالدیو (تبریک میلاد مسعود پیامبر اسلام«ص»)
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۸، ص ۲۴۶
***
جماران، ۱۳۶۲_ سخنرانی در جمع اعضای کمیسیون بازرگانی (توطئه منعزل کردن اسلام)
اهم بیانات:
الآن شما ملاحظه بفرمایید با این وضعی که ایران دارد که در جنگ است، چند سال انقلاب است، آن انقلاب، و هجوم طوایف مختلف از همه جا به اینجا، افغانستان نمی دانم بیشتر از یک میلیون و یک میلیون و نیم ـ عرض می کنم که ـ ازعراق آن همه اسیر، آن وقت خود ما در داخل کشورمان اینهمه فراری وارد شده و اینهمه مردم آمده اند ریخته اند از جاهای دیگر. اینها یک چیزهایی است که اگر در یک کشوری غیر از کشور ایران بود، به هم خورده بود، یعنی شیرازه اش به هم ریخته بود. لکن ایران از باب اینکه مردم در صحنه هستند این طور نشده، اما می خواهند این کار را شروع کنند.
مملکت ما دشمن دارد، یعنی دشمن، دشمن ایران نیست، دشمن دشمن اسلام است. الآن دشمنهای ما از ایرانی اش گرفته که در خارج نشسته اند دارند بر ضد اسلام صحبت می کنند، منتها شما، این را من گفتم سایر جاها، در مجالس اینها ضد اسلام اصلاً صحبت می شود، اینهایی که در خارج رفتند، اینها همه این طوری هستند. خوب، ما یک عده اینجا ماندیم، خودمان هم بریزیم به جان خودمان چه خواهد شد؟
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۸، ص ۲۴۷ - ۲۵۶
***
جماران، ۱۳۶۵_ نامه به آقای محمد علی صدوقی (تشکر ازمردم یزد درکمک به سیل زدگان)
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۲۰ ، ص ۱۷۱ - ۱۷۲
***
جماران، ۱۳۶۶_ نامه به آقای لطف الله صافی، دبیر شورای نگهبان (حدود اختیارات دولت)
اهم نامه:
دولت می تواند در تمام مواردی که مردم استفاده از امکانات و خدمات دولتی می کنند با شروط اسلامی، و حتی بدون شرط، قیمت مورد استفاده را از آنان بگیرد. و این جاری است در جمیع مواردی که تحت سلطۀ حکومت است، و اختصاص به مواردی که در نامۀ وزیر کار ذکر شده است ندارد. بلکه در «اَنفال»، که در زمان حکومت اسلامی امرش با حکومت است، می تواند بدون شرط یا با شرطِ الزامی این امر را اجرا کند.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۲۰ ، ص ۴۳۴ - ۴۳۵
***
.
انتهای پیام /*