قم، ۱۳۴۳_ نامه به آقای محمد علی نصر آبادی (پاسخ به سؤالات شرعیه)
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱، ص ۴۰۴
***
قم، ۱۳۴۳_ تلگراف به آقای میلانی درباره حصر آقای قمی
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱، ص ۴۰۵
***
نوفل لوشاتو، ۱۳۵۷_ پیام به آقای جلال الدین فارسی درباره امکان هجرت به سوریه
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۴، ص ۲۸
***
نوفل لوشاتو، ۱۳۵۷_ سخنرانی در جمع ایرانیان مقیم خارج درباره جامعیت اسلام
اهم بیانات:
هرکس هر مقدار، هر ذره ای که عمل شرّ به جا بیاورد، آن هم در آن عالم می بیند؛ خود او را در آن عالم می بیند. جهنم و بهشت از عمل من و شما موجود می شود؛ عمل ما ابزار کار است برای آنجا. بنابراین هدر ندهید این عمر را؛ این عمر شریفی که خدای تبارک و تعالی به شما داده است که در اینجا کسب کنید و کارهای خوب بکنید و هدایت کرده شما را برای کارهای خوب، کارهای مفید برای جامعه، کارهای مفید برای خودتان.
قانون الهی غیر از این قوانین دنیایی است؛ در این قوانین دنیایی یک جهت، دو جهت ملاحظه شده است و فقط مربوط به همین زندگی این عالم است؛ این همین است، محدود به همین است. این هم تمام حدودش را معلوم نیست که بتوانند همۀ حدود را تفتیش کنند و آنطوری که باید، قانون برایش بگذارند.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۴، ص ۲۹ - ۳۶
***
نوفل لوشاتو، ۱۳۵۷_ سخنرانی در جمع ایرانیان مقیم خارج درباره تساوی سلطنت با دیکتاتوری
اهم بیانات:
خیال نکنید که یک مملکتی الآن روی موازین عدالت اجرا بشود؛ خیر. مثلاً مملکت امریکا را که ملاحظه می کنید که از ممالکی است که بزرگ است و به طور جمهوری اداره می شود و اعلامیۀ حقوق بشر را امضا کرده است و داد می زند از آن حقوق بشر و آزادی مردم و اینها، آنجا هم اینطور نیست که یک آزادی به طور صحیح، یک عدالت به طور صحیح باشد؛ منتها رئیس جمهور در آنجا در خودِ مملکت خودشان، خیلی زیاد اجرای قوه نمی کند؛ در ممالک ما اجرای دیکتاتوری می کند. این ممالک ما که زیر دست آنهاست، در ممالک ما مأمورها را گذاشته اند و تأیید از آنها می کند؛ از کشتاری که ایشان می کنند، تأیید می کند؛ و از کارهای جنایات و خیاناتی که اینها کرده اند [و] برای اینها می کنند؛ و آنها هم تأیید از اینها می کنند. اینطور نیست که یک طرز حکومتی، از این حکومتهایی که هست، چه جمهوری اش و چه سلطنتی اش و چه مشروطه اش و چه استبدادش، یک حکومت عادله ای باشد که واقعاً اصلاح به حال ملت بکند و برای مردم فرمانروایی بکند، نه فرمانروایی برای قدرتهای بزرگ و برای خودشان بکند، نداریم یک همچو حکومتی؛ و ما یک همچو حکومتی می خواهیم، که این حکومت اسلامی است.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۴، ص ۳۷ - ۴۱
***
جماران، ۱۳۵۹_ نامه به ملت و ارتش عراق (قیام بر علیه حزب بعث عراق)
اهم نامه:
شما ای ارتش عراق! از ما بهتر می دانید که چه جوانانی را که پشتوانۀ ملت شما بوده اند از دست داده اید و در پیشگاه خداوند قادر عظیم و ملتهای مسلمان جهان و ملت شریف خودتان هیچ عذری ندارید. آیا تاکنون از خود پرسیده اید که با چه انگیزه، دوستان و عزیزانتان را از دست می دهید؟
این جنگ به شما ملت غیور فرصت می دهد که سکوت را شکسته وبا فریاد الله اکبر بپاخیزید و دشمنان اسلام و قرآن رابه سزای خودشان برسانید.
ای جوانان دانشگاهی، ای دانشجویان عزیز، به فریاد کشور و اسلام و ملت خودتان برسید و قهرمانانه قیام کنید که فرج شما نزدیک و حزب خدا بر حزب شیطان غلبه می کند. و ای عشایر دلیر دجله و فرات، فرصت را از دست ندهید و دشمن اسلام و میهن عزیز خودتان را با قیام قهرمانانه از پای درآورید و دیْن خودتان را به اسلام و قرآن مجید ادا کنید که با از دست دادن فرصت بدبختیها به شما روی خواهد آورد. و باید همۀ قشرهای ملت از قوای مسلح و دستگاههای دولتی تا دانشگاهیان و کارگران و کارمندان و بازاریان و کشاورزان بدانند که اعانت و کمک به این دولت غیرقانونیِ غاصبِ کافر از گناهان کبیره و مخالفت با خدای تعالی است، و کارشکنی و مخالفت عملی و قولی، در حد امکان، از واجبات الهیه است. به خدای تعالی اتکال کنید و با وحدت کلمه نهضت کنید که خدابا شما است.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۳، ص ۲۶۷ - ۲۷۰
***
جماران، ۱۳۶۴_ سخنرانی در جمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی (خط مشی مجلس شورای اسلامی)
اهم بیانات:
ما همیشه از اول ارتش را تأیید کردیم، و آن وقتی که می خواستند ارتش منحل بشود و نظرهای سوئی در کار بود، نظرهای فاسدی در کار بود، و می خواستند ارتش را ساقط کنند، از بین ببرند، و می گفتند ما دیگر ارتش نمی خواهیم، در آن وقت ما برخلاف گفتیم و گفتیم ما ارتش لازم داریم. و ارتش هم بحمدالله الآن تصفیه شده است، ارتش الآن ارتش بسیار خوبی است و دارند خدمت می کنند و ما آنها را تأیید می کنیم، چنانچه پاسداران را تأیید می کنیم. همۀ اینها باید با هم باشند تا این کشور را بتوانند نگه دارند.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۹، ص ۳۹۷ - ۴۰۲
***
.
انتهای پیام /*