قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع خانواده های شهدا (وابستگی به غرب ـ تباهی جوانان)
اهم بیانات:
وقتی یک جامعه متحول شد از آن صورتی که در زمان طاغوت بود به یک صورت اسلامی، به یک صورت انسانی، این کارهایی که شما انجام می دهید انسانی است؛ اسلامی است. و از روی رضا و رغبت عمل می کنید؛ با اشتیاق عمل کنید این یک تحول روحی است، یک تحقق روحانی است، که باید ما امیدوار به او باشیم،
رضاخان اوّلی که وارد شد، البته با صورت اسلامی وارد شد و در مجالس تعزیه داری و در مجالس روضه و در تکیه ها در ماه محرّم راه می افتاد دور و تکیه ها هم می رفت! ابتدا اینطوری، با این اسلحه، پیش آمد. بعد از اینکه قدرتش محکم شد و توانا شد، شروع کرد به کارهایی که مأمور بود. در رأس مأموریتش؛ کوبیدن روحانیون بود.
آن چیزی که در ایران لازم بود باشد و اقتصاد ایران به او بستگی داشت، که عبارت از کشاورزی بود، از بین رفت. کشاورزی را به صورت اینکه ما می خواهیم، به اسم اینکه ما می خواهیم، صنعتی کنیم مملکت را، اول کشاورزی اش را از بین بردند. کشاورزی که از بین رفت، اشکالاتی پیدا شد: یکی اینکه ما شدیم برای امریکا یک بازاری برای خرید کالاهای امریکا؛ یعنی گندمها و سایر حبوباتی را که آنها زیادی داشتند و باید بریزند به دریا یا بسوزانند، به ما به قیمت اعلا می فروختند و پول ما را می گرفتند.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۰، ص ۱ - ۸
***
قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع خانواده شهدا وپرسنل کمیته (معجزه الهی ـ روحیه شهادت طلبی)
اهم بیانات:
من نمی دانم با چه بیانی از این جوانهایی که در طول این مدت فداکاری کردند تشکر کنم. آنقدری که می توانم عرض کنم این است که این مطلب برای خداست و ما هم از خدا هستیم؛ إنّالله ِ، و به سوی او هم می رویم؛ دیر و زود خواهیم رفت؛ و چه بهتر که در این راهی که داریم قهراً به آن طرف می رویم با یک توشه باشد. و آن توشه توشۀ توحید است؛ توشۀ خدمت به اسلام است.
خودتان را متصل کنید به آن دریای بی پایان اُلوهیّت. قلبهایتان را متصل کنید به مبدأ خیر. همه چیز از اوست. او کس همه کس است. همۀ پیروزیها با ارادۀ او حاصل می شود. همۀ خوبیها با ارادۀ او تحقق پیدا می کند. هرچه بدی هست از ماست، و هرچه خوبی است از اوست. خودتان را به او متصل کنید. آن قطره های ضعیفی که ما هستیم؛ بلکه لاشیءایم، هیچیم؛ اما اگر متصل بشویم به آن دریای رحمت الهی همه چیز می شویم؛ قدرت پیدا می کنیم.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۰، ص ۹ - ۱۳
***
قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع بانوان لنگرود (جدایی دین از سیاست ـ جامعیت اسلام)
اهم بیانات:
نه روحانی تنها، همۀ قشرها باید در سیاست دخالت بکنند. سیاست یک ارثی نیست که مال دولت باشد، یا مال مجلس باشد، یا مال افراد خاصی باشد. سیاست معنایش همین وضع آن چیزهایی [است] که در یک کشوری می گذرد از حیث ادارۀ آن کشور. همۀ اهالی این کشور در این معنا حق دارند. خانمها حق دارند در سیاست دخالت بکنند؛ تکلیفشان است. روحانیون هم حق دارند در سیاست دخالت بکنند، تکلیف آنهاست.
نماز جمعه یک اجتماع سیاسی است، در عین حالی که عبادت است. در خطبۀ نماز جمعه باید مسائل سیاسی روز طرح بشود؛ گرفتاری مسلمانها طرح بشود. در نماز جماعت هم اینطور است. نماز جماعت هم اجتماع مردم در یک محلی، این برای این است که اینها مطلع بشوند از حال مملکت خودشان؛ مطلع بشوند از حال برادرهای خودشان؛ گرفتاریهاشان را اطلاع پیدا کنند، و رفع بکنند.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۰، ص ۱۴ – ۲۰
***
قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع طلاب حوزه علمیه (حل مشکلات ـ فساد رسانه های پهلوی)
اهم بیانات:
رژیم شاهنشاهی که فساد آورده بود در این مملکت، و فاسد کرده بود این مملکت را به اسم «تمدن بزرگ» و به اسم اصلاحات، به اسم صنعتی کردن مملکت و این حرفهای مزخرفی که هی گفتند و تبلیغ کردند و ما را خواب کردند. این دیوار شکست، آن طرف این دیوار را وقتی که نگاه کردیم دیدیم هیچ نداریم، هرچه داریم فاسد است. شما یک چیزش را دیدید؛ هر جا بروید همین است، فاسد است، لکن عذر نمی شود این. ما باید همه مان، همه باید دست به دست هم بدهیم و یک همچو مملکت فاسدی را دسته جمعی درستش بکنیم.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۰، ص ۲۱ - ۲۵
***
جماران، ۱۳۵۹_ حکم انتصاب آقای محمد علی رجایی به سمت سرپرستی بنیاد مستضعفان
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۳، ص ۲۲۰
***
جماران، ۱۳۶۳_ حکم انتصاب آقای محمد رضا مهدوی کنی به سمت تولیت مدرسه مروی تهران
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۹، ص ۷۱
***
جماران، 1365_ یادبود و دعا برای رزمندگان در ذیل آرم سپاه پاسداران
بسمه تعالی
از خداوند تعالی سلامت و پیروزی نیروهای اسلامی را خواستارم.
۲۶ شهریور ۶۵
روح الله الموسوی الخمینی
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۲۰، ص ۱۳۴
***
.
انتهای پیام /*