قم، ۱۳۴۳_ نامه به آقای سید مهدی یثربی جهت اعلام وصول سهم امام (ع)
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱، ص ۳۴۸
***
قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع نمایندگان مخابرات بین شهری تهران (بازسازی)
نکته مهم:
خدای تبارک و تعالی به این ملت مرحمت فرمود که یک ملتی که دست خالی بود بر یک قدرتی که همه چیز داشت غلبه کرد. این نبود الاّ اینکه این ملت یک روح تعاون پیدا کرده بود، یک ایمان پیدا کرده بود. این ایمان بود که شما را پیروز کرد.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۸، ص ۳۴۵ - ۳۴۷
***
قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع هیأت محاسبات وزارت دارایی (عبرت از تاریخ)
اهم بیانات:
هر دولتی که متکی بر ملت نباشد، بلکه مقابل ملت بایستد، این عاقبتش، ولو یک قدری هم طولانی باشد، عاقبتش به همین عاقبتی که این پدر و پسر منتهی شدند، منتهی خواهد شد.
ملتها و دولتها باید با هم تفاهم داشته باشند. یعنی دولت جوری باشد، ارتش جوری باشد، شهربانی جوری باشد، ژاندارمری جوری باشد، که مردم به آنها محبت داشته باشند؛ احساس دوستی و محبت بکنند. نه اینکه وقتی که شهربانی بیاید یا مأمور شهربانی بیاید توی بازار، مردم از او بترسند و از او تنفر داشته باشند.
ما می خواهیم که آن کسی که در رأس است، آن هم با مردم رفیق باشد. و بنشیند و خودش را نگیرد؛ در بین مردم بنشیند با آنها صحبت بکند؛ هرکس حاجتی دارد به او بگوید، وقت داشته باشد با او صحبت بکند.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۸، ص ۳۴۸ - ۳۵۳
***
قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع بانوان اهواز (ظلم پهلوی به بانوان)
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۸، ص ۳۵۴ - ۳۵۵
***
جماران، ۱۳۵۹_ سخنرانی در جمع رؤسای آموزش و پرورش و اعضای انجمن اسلامی وزارت کشور
اهم بیانات:
در هیچ چیز از امور دنیایی خدا نفرموده است که من منت بر مردم گذاشتم، لکن در قضیۀ آموزش و پرورش می فرماید که لَقَدْ مَنَّ الله ُ عَلَی الْمُؤْمِنینَ اِذْ بَعَثَ فیهِمْ رَسُولاً مِنْ اَنْفُسِهِمْ یَتْلُوا عَلَیْهِم آیاتِهِ و یُزَکّیهِمْ وَ یُعَلِّمُهُمُ الْکِتابَ وَ الْحِکْمَةَ.
خدای تبارک و تعالی در مورد تزکیه، در مورد تعلیم، تربیت، آموزش و پرورش با تعبیر منت گذاشتن بر مردم می فرماید. منت گذاشته، و پیغمبر را برای آموزش و پرورش فرستاده، و پرورش را قبل از آموزش ذکر می فرماید: یُزَکّیهِمْ وَ یُعَلِّمُهُمُ الْکِتابَ وَ الْحِکْمَةَ اول تزکیه است.
آن عالِمی که تزکیه نشده است، خطرش از جاهل بسیار زیادتر است. جاهل اگر فاسد هم باشد، خودش فاسد است. اما عالِم اگر فاسد باشد، عالَم را فاسد می کند. کشور را به فساد می کشد.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۲، ص ۴۹۰ - ۵۰۱
***
جماران، ۱۳۶۰_ بیانات در جمع کادر رهبری جنبش امل (اختلاف به نام عربیت و عجمیت)
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۵، ص ۵
***
جماران، ۱۳۶۰_ سخنرانی در جمع روحانیون تهران (شهدای هفتم تیر ـ وظایف مردم و مسئولان)
اهم بیانات:
اسلام امروز در دست ما امانت است، امانتی است که از دست رسول الله ما اخذ کردیم و لازم است که او را حفظ کنیم و به این امانت خیانت نکنیم، وقتی که ما همچو امانتداری هستیم، تکلیف همۀ ماست که ادا کنیم این امانت را و سالم و قوی به نسلهای دیگر تحویل بدهیم.
اسلام امانت خداست؛ امانتی است از جانب خدا. پیغمبر اسلام مکلف است که این امانت را حفظ کند و از روزی که این امانت رابه دست او دادند تا روزی که رحلت فرمودند، در تمام اوقات، دنبال همین مقصد بودند و هیچ روزی و هیچ آنی یک سستی ـ نعوذ بالله ـ به خودش راه نمی داد. اولیای ما هم همه این طور بودند. پیروان پیغمبر باید این جور باشند.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۵، ص ۶ - ۲۱
***
جماران، ۱۳۶۴_ حکم به آقای احمد جنتی (حل اختلافات بین علمای شیراز)
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۹، ص ۳۰۶
***
.
انتهای پیام /*