قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع وزرای امور خارجه ایران و ترکیه (عبرت دولت ها از سرنوشت شاه)
اهم بیانات:
- یک همچو محیطی که محیط برادری باشد، ملت پشتیبان دولت است. و اگر ملت پشتیبان دولتی شد، دولت سقوط نمی کند.
- من امیدوارم که بین دولتهای اسلامی یک اخوتی، اخوت اسلامی، همان طوری که قرآن امر فرموده است، پیدا بشود؛ که اگر این اخوت اسلامی در بین ممالک اسلامی پیدا بشود، یک قدرت عظیمی است که هیچ یک از قدرتهای دنیا نمی توانند به پای آن باشند.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۸، ص ۸۵ - ۸۹
***
قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع بانوان فرهنگی دزفول (تربیت فرزند از دید اسلام)
اهم بیانات:
- دامن مادرها دامنی است که «انسان» از آن باید درست بشود. یعنی اول مرتبۀ تربیت، تربیت بچه است در دامن مادر؛ و برای اینکه علاقۀ بچه به مادر بیشتر از همۀ علایق هست و هیچ علاقه ای بالاتر از علاقۀ مادری و فرزندی نیست. بچه ها از مادر بهتر [مسائل] را اخذ می کنند.
- شغل شما شغل انسان سازی است. معلم انسان درست می کند، همان شغل انبیا است. انبیا آمدند، از اول هر نبی ای آمده است تا آخر، فقط شغلش این بوده که انسان درست بکند، تربیت کند انسانها را. شغل معلمی همان شغل انبیا است. پیغمبر اکرم معلم همۀ بشر است، و بعد از او حضرت امیر ـ سلام الله علیه ـ باز معلم همۀ بشر است. آنها معلم همۀ بشر هستند، شما معلم یک عده از بشر. شغل همان شغل است؛
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۸، ص ۹۰ - ۹۲
***
قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع دانشجویان دانشکده پلیس (ضربه به روحانی و دانشگاهی)
اهم بیانات:
- دانشگاه در هر کشوری ... نقششان این است که انسان درست کنند. مأمور ساختن انسان هست دانشگاه. از دانشگاه ممکن است یک انسان پیدا بشود که یک کشور را نجات بدهد و ممکن است که یک انسان پیدا بشود که کشور را به هلاکت بکشد.
- غرب دارد دنیا را به صورت یک جنگنده، به صورت یک وحشی بار می آورد. تربیت غرب انسان را از انسانیت خودش خلع کرده؛ به جای او یک حیوان آدمکش گذاشته است!
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۸، ص ۹۳ – ۹۸
***
قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع وزیر امور خارجه و سفرا (حفظ استقلال در سفارتخانه ها)
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۸، ص ۹۹ - ۱۰۴
***
قم، ۱۳۵۸_ سخنرانی در جمع بانوان کارمند شرکت مخابرات (مشارکت در سازندگی)
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۸، ص ۱۰۵ - ۱۰۸
***
جماران، ۱۳۵۹_ سخنرانی در جمع مدیران صندوق های قرض الحسنه (مبعث ـ اهمیت قرض الحسنه)
اهم بیانات:
- روز بعثت رسول اکرم در سرتاسر دهر؛ «مِنَ الازَلِ اِلَی الاَبَد»، روزی شریفتر از آن نیست؛ برای اینکه حادثه ای بزرگتر از این حادثه اتفاق نیفتاده.
- ربّ انسان را کسی نمی تواند بشناسد الاّ اینکه خودش را بشناسد و خودشناسایی که دنبالش خداشناسی است حاصل نمی شود مگر برای کُلّ اولیای خدا. و گمان نباید بشود که اسلام آمده است برای اینکه، این دنیا را اداره بکند، یا آمده است فقط برای اینکه مردم را متوجه به آخرت بکند، یا آمده است که مردم را آشنای به معارف الهیه بکند. محدود کردن، هر چه باشد خلاف واقعیت است. انسان غیرمحدود است و مربی انسان غیرمحدود است و نسخۀ تربیت انسان که قرآن است غیرمحدود است؛ نه محدود به عالَم طبیعت و ماده است، نه محدود به عالَم غیب است، نه محدود به عالَم تجرد است، همه چیز است.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۲، ص ۴۱۹ - ۴۳۰
***
جماران، ۱۳۵۹_ حکم واگذاری اختیارات فرماندهی کل قوا به ستاد مشترک ارتش
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۲، ص ۴۳۱
***
جماران، ۱۳۶۲_ سخنرانی در جمع ائمه جمعه و جماعات استان های خراسان، باختران، فارس و ...
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۷، ص ۴۸۹ - ۴۹۹
***
.
انتهای پیام /*