تأثیر متقابل انقلاب اسلامی و ملت ایران، امری بس شگفت و تعجب آفرین است. مردم با عزمی ملی و همگانی این پدیده شگرف را به سرمنزل مقصود رساندند. مبارزه بی امان و خستگی ناپذیر مردم به رهبری امام خمینی (س) برعلیه ظلم و فساد حاکم بر دستگاه حکومتی، استقامت و پایمردی در این مبارزه، افشای همه آن بیدادها و بیدارگری های خیر خواهانه و صادقانه حاصل زحمات رهبر کبیر انقلاب با وحدت و همدلی ملت ایران می باشد.
" اکنون که می بینم شما فرزندان عزیز، شاهراه اساس را یافته و بر پایه وحدت اسلامی به هم پیوسته اید، و نور تابناک قرآن مجید -دستور آزادی ملل ضعیف و راهنمای چگونگی نهضت مردان تاریخ و پیمبران پاک در هر عصری بر ضد ستمگران و استثمار و استعمارپیشگان- بر قلبهای شما پرتو افکنده است، به خود نوید می دهم که به خواست خدای بزرگ آتیه درخشان نزدیکی در انتظار ملل مظلوم است. بر شما جوانان روشنفکر است که از پای ننشینید تا خواب رفته ها را از این خواب مرگبار برانگیزانید؛ و با فاش کردن خیانتها و جنایت های استعمارگران و پیروان بی فرهنگ آنها غفلت زده ها را آگاه نمایید، و از اختلاف کلمه و تفرقه و هواهای نفسانی که رأس همه فسادهاست احتراز کنید" (صحیفه امام؛ ج ۲، ص ۱۴۲)
ایشان بزرگترین خطر برای دنیای اسلام را تفرقه می دانستند:
" همان طور که همه می دانیم، در سده های اخیر آتش افروز این معرکه خطرناک قدرتهای جهانخوار شرق و غرب می باشند، که از وحدت بیش از یک میلیارد مسلمان وحشت دارند، و با تمام قوا، مستقیماً یا به دست عمال منحرف خود، به این اختلافات دامن می زنند، تا بر مقدرات مسلمانان جهان مسلط و بر آنها حکومت نموده و ذخایر بی پایان آنان را چپاول نمایند" (همان؛ ج ۱۹، ص، ۳۲۱)
امام (س) وحدت اسلامی را راه نجات مسلمانان از شر دشمنان بیان می کنند:
" دولت و ملت ایران به تبعیت از احکام اسلام با تمام کشورهای اسلامی به حکم اخوت منصوص در قرآن مجید می خواست دست برادری دهد تا با وحدت کلمه و اتحاد بین تمام مسلمین از شرّ قدرتهای بزرگ سلطه گر و توطئه های ابرچپاولگران و جنایتکاران کشورهای اسلامی خلاص شوند. و همه دیدند که اتحاد بین یک قشر کوچک ۳۵ میلیونی با تمسک به قرآن مجید و اسلام عزیز چه معجزه ای آفرید؛ و تمام قدرتهای بزرگ و کوچک پشتیبان محمد رضا مخلوع و قدرت عظیم رژیم سلطنتی را با شکست روبه کرد" (همان؛ ج۱۷، ص، ۲۵۹)
عزت و اقتدار اسلام و مسلمین از محورهای عمده و بلکه اصلی ترین بنیان اندیشه ها و آمال حضرت امام خمینی (س) بود که در سراسر عمر با برکت خویش، بر آن پای اَفشرد و به مدد این ایستادگی توأم با خلوص بود که توانست از فطرت انسانهای مؤمن و خاموش، سیل خروشانی براه اندازد که بنیاد کفر و استکبار را بلرزاند و یکی از مقتدرترین حکومتهای جور را با مجهز بودن به همۀ لوازم اِعمال سلطه جابرانه و پشتیبانی ابرقدرتها از پای درآورد. این صاعقه آنچنان با سرعت و قدرت فرود آمد که طی ده سال پس از وقوع انقلاب اسلامی، حوزۀ شناخت ماهیت و مشخصه آن از اصلی ترین حوزه های کنجکاوی علمی و محمل سفارش طرحهای پژوهشی بی شماری بود که برای مقابله یا مهار اثرات آن در مجامع و محافل علمی ـ تحقیقاتی جهان شکل می گرفت.
برای امام (س) وحدت از گسترده ترین عرصۀ آن که وحدت مستضعفان عالم در مقابل مستکبران است آغاز می شود و در مراتب بعدی آن، وحدت پیروان ادیان الهی، وحدت مسلمین، وحدت ملت و وحدت هر یک از اجزاء و اقشار آن موضوعیت می یابد و با دقت و موشکافی کم نظیر، عوامل و دلایل و روشهای تحقق هر یک از مراتب آن را بازگو نموده و نسبت به عوامل و دستهای آشکار و پنهان برهم زننده آن هشدار می دهد. (ر.ک. وحدت از دیدگاه امام خمینی (س))
.
انتهای پیام /*