مکتب صلح و معنویت

(مصاحبه با منصور لیمبا از کشور فیلیپین)

 

 لطفا خودتان را معرفی کنید و مختصری درباره فعالیت های خود توضیح بفرمایید.

آقای منصور لیمبا: بنده منصور لیمبا از کشور فیلیپین هستم. بنده مدرس در دانشگاه فیلیپین و همچنین معاون آموزشی دانشگاه المصطفی در مانیل و رییس موسسه تحقیقی و آموزشی شجره المنتظره و  همچنین ستون نویس روزنامه میندل نیوز می باشم.

 به نظر شما مهمترین محورهای شخصیت و اندیشه امام خمینی که باعث تحولات گوناگون داخلی و خارجی شد و ما برای نشر آثار ایشان نباید از آنها غفلت کنیم کدامهاست؟

لیمبا: بعد از سال ها تحقیق و تفحص دریافتم که مکتب فکری امام خمینی (ره)، مکتب صلح، ایمان، همکاری، برادری، مبارزه و دستیابی به سعادت معنوی است. بت شکنی امام خمینی باعث پیروزی انقلاب و پیروی مردم از او شد. این رمز پیروزی، دوام و برکت انقلاب اسلامی بود. ما آمادگی داریم که مرکز فرهنگی امام خمینی را در کشور فیلیپین دایر و امور مربوط به آن را پی گیری کنیم که ظرفیت مناسبی در این زمینه وجود دارد .

 

در کشورهای جنوب شرقی آسیا به طور کلی امام خمینی را چگونه می شناسند و چگونه می توانیم آثار حضرت امام را در آن منطقه، نشر دهیم و در واقع چه موضوعاتی مورد توجه مخاطبان آن حوزه است؟

لیمبا: شخصیت و تفکر حضرت امام یک بعدی نیست. ولی خیلی ها ایشان  را صرفا به عنوان یک رهبر سیاسی  می شناسند. در جنوب شرقی آسیا خیلی ها به  ابعاد گوناگون شخصیت امام خمینی آگاهی کامل ندارند. ما باید ابعاد گوناگون شخصیت امام را معرفی کنیم که به نظر من مهمترین آنها برای این منطقه، ابعاد عرفانی و اخلاقی شخصیت ایشان است. همان گونه که در جریان هستید مردم جنوب شرقی آسیا توسط سـادات و صوفی ها و عارفیـن به دیـن اسلـام وارد شدند. البته جنبه های فلسفی اندیشه امام هم مخاطبان خاص خود را در این منطقه دارا می باشد.

 

 همان گونه که در جریان هستید سایت پرتال جامع امام خمینی (س) به سه زبان انگلیسی، عربی و اردو فعالیت می کند. چه پیشنهاداتی برای افزایش مخاطبان و بهره برداری از  ظرفیت های موجود دارید ؟

لیمبا: در ابتدا باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که بهتر است  فضای الکترونیکی را از فضای واقعی جدا نکنیم و به صورت موازی و هم زمان حرکت کنیم. یکی از راهکارهای عملی شیوه استفاده از رسانه های جمعی است. بایستی از ظرفیت های موجود در صفحات فیس بوک ، توئیتر و اینستاگرام استفاده شود و افرادی که مطالب مرتبط را  لایک کردند به صورت دائم احساس کنند که این تاییدشان بیهوده نمی باشد و مشوق هایی برای آن ها در نظر گرفته شود. حتی می توان مسابقاتی را برگزار و جوایزی را در نظر گرفت که می تواند مخاطبان بیشتری را به سایت شما وارد کند.

 

 ما فکر می کنیم اندیشه های امام خمینی برای مشکلات امروز مسلمانان و حتی جهان مهم و راهگشاست. به نظر شما چگونه می توانیم اندیشه های ایشان را همچنان زنده نگه داریم.

لیمبا: ما چاره ای نداریم به جز نظریه پردازی همراه با ترجمه های قوی تا اندیشه خود را در قالب موضوعات مختلف و طبقه بندی شده ارائه دهیم. حضرت امام به برخی از  کلمات مانند اتحاد مستضعفین، مستضعفین و مستکبرین، اسلام آمریکایی و ... اشاره می کردند که می توان در این قالب پژوهش هایی انجام داد. در هر حال نباید ترجمه های دقیق و تولید علم را فراموش کرد. اگر با این دیدگاه، کار کنیم اندیشه امام را همیشه  در کنار خود خواهیم داشت.

 

 همان طور که می دانید ما،  در سایت های غیر فارسی، بخشی را به عنوان نقل قول های امام خمینی داریم و تعدادی از آثار حضرت امام(س) توسط جناب عالی به زبان انگلیسی و فیلیپینی ترجمه شده است. چگونه می توانیم در جهت بهبود انتقال این گونه مفاهیم، بهتر کار کنیم؟

لیمبا: ما، در عصری زندگی می کنیم که سرعت تعیین کننده است. رساندن اطلاعات کوتاه و مهم به مخاطبانمان برگ برنده خواهد بود. البته محتواهای تولیدی باید از جذابیت لازم برخوردار باشد. کتاب های قطور تبدیل به کتاب های کوچک شده است و استفاده از اینفوگرافی می تواند راهگشا باشد و مخاطب کمتر از چند دقیقه  متوجه پیام حضرت امام خواهد شد. البته معرفی موضوعی و نقل قول  مستقیم و غیر مستقیم معرفی کتاب در نظر گرفته شود. بخش پاورقی ها و توضیحاتی که برای مخاطب غیر فارسی زبان توضیحاتی در خصوص کلید واژه ها را تعریف کند پیشنهاد می شود. بایستی از صحیفه امام به عنوان مرجع استفاده شود. عکس و ویدیو- البته  کمتر از پنج دقیقه – می تواند نقش مهمی ایفا کند. توضیحاتی هم به زبان مقصد داده شود. مهم، رساندن مفهوم به شیوه ای صحیح و مخاطب پسند است.

 نظرتان در خصوص کتاب های صوتی چیست و چه پیشنهادی در این زمینه دارید؟ به نظر شما چه عنوان کتاب هایی بهتر است در اولویت قرار گیرد؟

لیمبا: نباید فراموش کنیم کتاب صوتی و کتاب های الکترونیک تکمیل کننده است و نسخه مکتوب هنوز هم قابل ارجاع مردم است  ولی به عنوان تکمیل کننده بسیار مفید است و باید روی آن کار کرد. به عنوان مثال باید خواننده آن، زبان مادری اش باشد ولی تند خوانده نشود. به نظر بنده به عنوان نمونه می توان به ترتیب کتاب های حدیث بیداری، دعوت به توحید، حکومت اسلامی،  جهاد اکبر و جایگاه زن  را در اولویت قرار دهید.

 

آخرین جمله خود را در این مصاحبه راجع به امام خمینی بیان بفرمایید.

لیمبا: امام خمینی بت شکن است و این نه تنها در خصوص  محمد رضا شاه پهلوی است بلکه  قبل از آن امام خمینی بت شکن  بوده است. ایشان یک بت قوی تر را که  همانا بت انانیت است از بین برده بود. این کار عظیمی است که  امام خمینی توانست آن را انجام دهد.

 

تهیه کننده: محمد رضا عبداللهی فرد

منبع: حضور، ش 95، ص 160.

. انتهای پیام /*