پیام امام خمینی به مناسبت عید غدیر
سخنی در فضایل حضرت علی (ع)
من عید سعید را به همۀ مسلمین و بر ملت شریف ایران، به شما آقایان تبریک عرض می کنم. عیدی که در آن امامت اُمّت ثبت شد، و پیغمبر اسلام امام را برای امامت اُمّت نصب کرد. چه شخصی را، چه شخصیتی را! شخصیت این مرد بزرگ که امام اُمّت شد، شخصیتی است که [در] اسلام و قبل از اسلام و بعدها هم کسی مثل او نمی تواند سراغ کند. یک موجودی که امور متضاده را در خودش جمع کرده بود. کسی که جنگجوست اهل عبادت نمی شود. کسی که قوۀ بازو می خواهد داشته باشد اهل زهد نمی تواند باشد. ما شیعۀ یک همچو اعجوبۀ معجزه آسا هستیم.
من می گویم اگر چنانچه پیغمبر اسلام ـ صلی الله علیه و آله و سلَّم ـ غیر از این یک موجود تربیت نکرده بود، کافی بود برایش؛ چنانچه پیغمبر اسلام مبعوث شده بود برای اینکه یک همچو موجودی را تحویل جامعه بدهد، این کافی بود. یک همچو موجودی که هیچ سراغ ندارد کسی، و بعدها هم سراغ ندارد کسی، امروز روز نَصْب اوست به امامت اُمّت، یک همچو موجودی امام اُمّت است.
صحیفه امام، ج ۱۱، ص ۲۰-۲۱
سخنانی از امام خمینی پیرامون ارزش و خصوصیات امیرالمومنین
انسانی نمونه
این علی ـ علیه السلام ـ که در هر جا می رویم اسم او هست ـ پیش فقها وقتی می رویم فقه علی؛ پیش زاهدها وقتی که می رویم زهد علی؛ پیش صوفیها وقتی که می رویم آنها هم می گویند تصوف علی؛ پیش ورزشکاران هم که می رویم آنها هم می گویند که علی و با اسم علی شروع می کنند. این علی همه چیز است. یعنی در همۀ ابعاد انسانیت درجۀ یک است. و لهذا هر طایفه ای خودشان را به او نزدیک می کنند. و خاصیت هر طبقه را هم دارد. خاصیت قدرت ورزشکارها را به طور وافی دارد. می گویند که حضرت این بازوی ایشان مثل اینکه آهن بوده است! و قدرتهایی هم در شمشیرزنی به کار می برده است که ضربتهای علی را می گویند که «یکی بوده». از این طرف که می زده دو تا می کرده؛ از این طرف هم که می زده دو تا می کرده. یکدفعه اگر به فرد می زد، دو نیم می کرد. اگر اینطور هم می زد دو نیم می کرد، که ضربات علی وتر این علی همه چیز است. و همه چیز ماست. و ما همه باید تابع او باشیم. در عبادت، فوق همۀ عبادت کنندگان هست؛ در زهد، فوق همۀ زاهدها هست، در جنگ، فوق همۀ جنگجویان هست؛ در قدرت، فوق همۀ قدرتمندان هست. و این یک اعجوبه ای است که جمع، مابین متضاد با هم کرده است.
صحیفه امام، ج ۷، ص ۲۶۱-۲۶۳
دلخوشیهای دروغین غرب باوران عافیت طلب
می دانید که الآن جمهوری اسلامی پایبند اشخاص نیست. هی ننشینید بگویید که کیَک در حال احتضار است و دیگر لال شده و ـ نمی دانم ـ چی شده! این دلخوشیها را به خودتان ندهید. شما حالا دو سه سال است که هی می گویید دو ماه دیگر این جمهوری از بین می رود. بحمدالله جمهوری به قدرت خودش باقی است، ارتش ما قدرتش باقی است، سپاه پاسداران ما، بسیج ما، ژاندارمری ما، همه، ملت ما، یک ملت بیداری است. یک ملتی است که جوان را می دهد، و مادرهایی هستند که جوانهایشان را می دهند و باز هم می آیند مثل شیر غران می گویند که ما حاضریم باز. یک همچو ملتی را یک نفر برود یا باشد نمی شود.
صحیفه امام، ج ۱۹، ص ۱۲-۱۳
اینفوگرافبک به مناسبت سالروز قطعنامه 598
سخنانی از امام خمینی پیرامون نحوه صحیح حکومت در جمهوری اسلامی
نفس امّاره و حیله های شیطانی
اینها خیال نکنند که ما [رئیس]حکومت هستیم، و ما رأس هستیم و ما وزیر هستیم و ما نخست وزیر هستیم و ما رئیس جمهور هستیم و ما باید هر کاری دلمان بخواهد بکنیم. نه، مملکت اسلامی است، نه طاغوتی. مملکت اسلامی را به طاغوت نکشید. من خوف این را دارم که ـ خدای نخواسته ـ اگر این امور زیاد انباشته بشود، یکوقت همان مسائلی پیش بیاید که مردم با طاغوت عمل کردند. طاغوت برای خاطر اینکه پسر کی بود و نوۀ کی بود که نبود؛ برای اعمالش بود. اگر اعمال ما هم یک اعمال طاغوتی باشد، برای خود باشد، نه برای ملت، دعوا بکنیم سر خودمان، نه برای مصالح ملت، این همان طاغوت است. منتها به یک صورت دیگری درآمده، اما طاغوت است. طاغوت هم مراتب دارد. یک طاغوت مثل رضاخان و محمدرضاخانمان و یک طاغوت هم مثل کارتر و امثال آنهاست. یک طاغوت هم مثل ماهاست. همه از جند ابلیس می شویم. شما فکر این ملت، فکر این زاغه نشین ها، فکر این مردمی که همه چیزشان را دادند و شما را به مسند نشاندند، فکر آنها را بکنید. شب وقتی خلوت می کنید، فکر بکنید که من امروز که کار کردم برای خودم کردم یا برای مردم. امروز که صحبت می کنم برای خودم صحبت می کنم یا برای مصالح کشور.
صحیفه امام، ج ۱۳، ص ۲۰۰
کتاب «الف لام خمینی» نوشته هدایت الله بهبودی کتابی جامع درباره زندگی امام خمینی است. این کتاب با معرفی خانواده امام خمینی آغاز می شود. سیر زندگی امام را از تولد، رشد، تحصیل در زادگاه، ادامه درس آموزی در اراک و مهاجرت به حوزه علمیه قم پی می گیرد. برش هایی از این کتاب به شکل پادکست از سوی موسسه مطبوعاتی جماران بازخوانی شد که در پرتال امام خمینی(س) بازنشر شد. قسمت دوازدهم (پیامدهای اعلام عزای ملی) با صدای هدایت الله بهبودی
اینفوگرافیک به مناسبت عید سعید قربان «پیام امام خمینی به مناسبت عید قربان»
سخنانی از امام خمینی پیرامون عید سعید قربان
اتحاد و همبستگی و عمل به تکالیف
آن چیزی که می تواند جلوگیری کند، یک قدری تفکر در عید قربان و مسائل قربانگاهی حضرت ابراهیم است، ایثاری که او کرد و از خودگذشتگی ای که او کرد، تدبُّر در او و تدبُّر در مسائلی که در حج هست، مسائل حج و همه مسائل اسلام، به طوری بین ابعاد مختلفه جمع کرده است؛ بین عرفان و تعبد، بین سیاست و عبادت، بین مسائل اجتماعی و سایر مسائل. این اساس را درست کردند برای اینکه ما از آن اساس چیزی بفهمیم. آنها که در آنجا هستند، تکالیفی دارند و ان شاء اللَّه امیدوارم که به آن تکالیف عمل کنند و کردند. ما هم و آنها هم بعد از اینکه برگشتند، تکالیفی داریم که این تکالیف هم دنبال همان مطالعه عید قربان است و قربانگاهها. آنها باید سوغات بیاورند آن ایثار را، آن وحدت را، و ما هم باید این معنا را در بین ملت خودمان پخش کنیم. آقایان روحانیون در سرتاسر کشور و آقایان دانشگاهیها در سرتاسر کشور، اینها موظف اند، وظیفه دارند
صحیفه امام، ج ۱۹ ، ص ۳۵۰-۳۵۱
برکات ادعیۀ وارده از ائمه
ادعیه ای که از ائمۀ اطهار وارد شده است این هم یک سفره ای است، پهن شده است برای اینکه همه از آن استفاده کنند، هر کس به مقدار فهمش.
همین در دعای عرفه ای که حضرت سیدالشهدا ـ سلام الله علیه ـ در روز عید خوانده، در روز عرفه خوانده اند، این دعا اکثراً چیزهایی است که اکثر بینندگان از آن استفاده می کنند، لکن در بین آن یک چیزهای دیگری هست که استفاده از او مشکل است، حتی برای عرفای بزرگ.
صحیفه امام، ج ۱۸، ص ۱۲۰
گزیده سخنان امام خمینی در رابطه با روز عرفه و مراتب دعای عرفه
سخنرانی امام در جمع اعضای دولت در باره کشتار حجاج، توطئه ای از پیش طراحی شده بود
کشتار حجاج، توطئه ای از پیش طراحی شده
باید ما با همۀ قوایی که داریم، مسلمین با همۀ قوایی که دارند و دنیا، آنهایی که به خدا اعتقاد دارند با همۀ قوایی که دارند، باید با این مسئله محاربه کنند، به هر طوری که خودشان صلاح می دانند. این ننگ را نباید ما به گور ببریم که ما بودیم، دیدیم در حضور ما بزرگترین جنایت واقع شد و حالا هم آنها طلبکار هستند از ما.
این توطئه بی اشکال، یک توطئۀ سابقی بود؛ هیچ اشکالی در این نیست که یک سابقه ای داشت این توطئه؛ بنا داشتند بر اینکه این امر واقع بشود؛ تحمیل کرده بودند بر آل سعود احمق که یک همچو کار احمقانه ای بکند و خودش را در تمام دنیا منحط کند. با اینکه منحط بود و منحط خواهد بود و ما واقعاً متحیریم که باید چه بکنیم؟ خدای تبارک و تعالی خانۀ خودش را حفظ می کند.
صحیفه امام، ج ۲۰، ص ۳۷۰
در این صوت امام خمینی به اهمیت و جایگاه طبقه محروم جامعه در جمهوری اسلامی اشاره می کند
سخنرانی امام خمینی در جمع درجه داران نیروی دریایی
اینفوگرافیک به مناسبت هدف قرار دادن هواپیمای مسافربری توسط امریکا
مصاحبه امام خمینی پیرامون رابطه با دنیا و امریکا
اگر پیاده شد آقای کارتر از آن عرشی که دارد. آمد روی زمین نشست. با ما زمین نشینها تفاهم کرد. ما هم با او تفاهم می کنیم و به استثنای اینکه آن ظلمهایی که به ما کرده است باید جبران بکند. با ملت امریکا که هیچ [اختلافی ]نداریم. هیچ اختلافی نیست بین ملتها با هم. دولتی که بعد پیش می آید، تفاهم کند با ما. اینطور نباشد که من در کاخ سفید نشستم وشما در کوخ نشستید و کاخ نشین با کوخ نشین باید ارباب و رعیت باشد. اگر این کلمه را بردارند و ما را همانطور که هستیم بفهمند، ادراک کنند ما ها را، ما با آنها چرا رابطه نداشته باشیم؟ با دولت امریکا هم رابطه پیدا می کنیم. با همه جا.
صحیفه امام، ج ۱۱، ص ۳۰۴
کتاب «الف لام خمینی» نوشته هدایت الله بهبودی کتابی جامع درباره زندگی امام خمینی است. این کتاب با معرفی خانواده امام خمینی آغاز می شود. سیر زندگی امام را از تولد، رشد، تحصیل در زادگاه، ادامه درس آموزی در اراک و مهاجرت به حوزه علمیه قم پی می گیرد. برش هایی از این کتاب به شکل پادکست از سوی موسسه مطبوعاتی جماران بازخوانی شد که در پرتال امام خمینی(س) بازنشر شد. قسمت یازدهم (سفر به حج) با صدای هدایت الله بهبودی
اینفوگرافیک به مناسبت شهادت شهید صدوقی