در تاریخ 25/5/1364 چهارمین دوره انتخابات ریاست جمهوری برگزار گردید که در نتیجه آن، حضرت آیت الله سید علی خامنه ای به عنوان رئیس جمهور انتخاب شدند. رئیس جمهور طبق قانون اساسی باید شخصی را به مجلس به عنوان نخست وزیر و رئیس کابینه معرفی می کرد تا با انتخاب او و معرفی وزرا توسط او دولت جدید تشکیل گردد. با وجود اینکه مهندس میر حسین موسوی نخست وزیر بود، اما انتخاب مجدد وی با توجه به اختلافات رئیس جمهور و نخست وزیر منتفی به نظر می رسید. از طرفی امام هم تغییر نخست وزیر و کابینه را با توجه به شرایط و اوضاع حساس کشور از جمله جنگ تحمیلی به صلاح نمی دانستند. اما این نظر با مخالفت گروه های همسو با رئیس جمهور از جمله جامعه مدرسین حوزه علمیه قم قرار گرفت و آنها به جبهه گیری پرداختند.
در 25/6/1364 نظر امام در جلسه ای خصوصی اعلام می شود ولی جناح مقابل، آن را در حد یک نظر عادی که در محدوده ای کوچک به عنوان نظر مشورتی داده شده تلقی می کند و از همین رو تا چند روز حتی در مجلس و از تریبون علنی آن از حذف آقای موسوی پشتیبانی می کنند و از جمله دلایلی که برای توجیه ترتیب اثر ندادن به نظر امام عنوان می شد، فرق بین حکم و فتوی با نظر ارشادی بود. البته تاکید امام به پخش نظرشان از کانال های مختلف از جمله تلفن بیت امام به تدریج مقاومت ها را خنثی می کرد.
امام که ابتدا قصد نداشتند کتباٌ در این خصوص اظهار نظر نمایند، با توجه به محتوای نامه 135 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی که در تایید دولت مهندس میر حسین موسوی و درخواست ابقای آن از سوی امام نوشته شده بود، ضمن تایید عملکرد آقای مهندس موسوی و ابقای مجدد آن در پست نخست وزیری، انتخاب نخست وزیر را از وظایف رئیس جمهور و رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی مطرح می نمایندکه متن نامه و پاسخ حضرت امام به شرح زیر است.

نامه [: پاسخ به نامه 135 نفر از نمایندگان مجلس (تأیید نخست وزیر و تأکید بر حمایت از دولت)]
زمان: 5 مهر 1364/ 11 محرّم 1406
مکان: تهران، جماران‏
موضوع: تأیید نخست وزیر و تأکید بر حمایت از دولت‏
مناسبت: انتخاب دولت جدید
مخاطب: 135 نفر از نمایندگان مجلس شوراى اسلامى‏
[محضر مبارک رهبر عظیم الشأن انقلاب اسلامى، حضرت آیت اللَّه العظمى امام خمینى- مد ظله‏
پس از سلام و آرزوى طول عمر با عزت و برکت براى آن حضرت به عرض مى‏رسانیم: وضعیت حساس مملکت و دگرگونى قریب الوقوعى که نسبت به دولت در پیش است ما نمایندگان مجلس شوراى اسلامى را بر آن داشت که موجب تصدیع شویم. با این امید که از نفس قدسى و نظر بلند شما که همواره به جانهاى مشتاق حقیقت، اطمینان بخشیده است و منشأ برکات براى اسلام و جمهورى اسلامى بوده است مدد بگیریم.
همان طور که خاطر خطیر، مستحضر است در پى انجام انتخابات ریاست جمهورى، دولت تازه‏اى معرفى خواهد شد. این واقعه در هنگامه‏اى رخ مى‏دهد که ملت ایثارگر و انقلابى ما، پنجمین سالگرد جنگ تحمیلى را با همه آثار و تبعاتش صبورانه به پشت سر گذاشته و تحت رهبرى آن حضرت، سربلند و مقتدر، دفاع مقدس از اسلام و انقلاب اسلامى را سرلوحه برنامه‏ها و تلاشهاى خود قرار داده است و تنگناهاى سخت مالى و اقتصادى را بزرگوارانه با همتى الهى تحمل مى‏کند.
ما نمایندگان این مردم عظیم الشأن ضمن تقدیر از نخست وزیر متعهد و دولت تلاشگر او که جوانمردانه با موفقیت، در دورانى بسیار سخت به انجام وظیفه همت گماشته‏اند و خدمات ارزنده‏شان همواره مورد عنایت حضرت امام و امت بزرگ اسلامى بوده است، انتظار و توقع خود را در این مقطع حساس از تاریخ انقلاب اسلامى نسبت به معرفى نخست وزیر و دولت جدید به عرض امام عزیز مى‏رسانیم و از پیشگاه مقدسشان درخواست ارشاد مى‏کنیم.
1- سابقه انقلابى و ارزندگى، حقیقت درخشانى است که بایستى بر چهره دولت جمهورى اسلامى‏
بدرخشد تا همه نیروهاى انقلابى و کافه مردم فداکار ما با امید و نشاط به حمایت آن برخیزند و حضرت امام هم بر این نکته تأکیدى فراوان دارند بنا بر این چنانچه دولتى فاقد چنین امتیاز بوده و یا خداى نخواسته نکاتى منفى داشته باشد ضربه‏اى به انقلاب وارد خواهد آمد.
2- اکنون ملت و کشور ما یکى از بحرانیترین مواقع تاریخى را مى‏گذراند. اشتعال دامنه جنگ و خطر ضربهیابى مخازن نفتى، تهدیدات نظامى امریکا، فشارهاى شدید اقتصادى، توطئه‏هاى خطرناک سیاسى و تحریکات ضد انقلاب از عوامل مهمه‏اى است که فشار طاقتفرساى آن بر دوش مردم صبور و مظلوم ما سنگینى مى‏کند و تغییر دولت که متأسفانه به قرار مشهود مستلزم تغییرى عظیم در سطح کشور خواهد بود، تزلزلى شدید در ارکان دولت و اداره کشور به وجود خواهد آورد که مسلماً عواقبى وخیم در بر دارد.
3- آنچه متأسفانه مشهود است جریانى خاص و گسترده و طیفى معلوم و مشخص، تغییر دولت را حمایت و همراهى مى‏کند که در صورت موفقیت م...

. انتهای پیام /*