راجع به نامه پر خیر و برکت و گویا و پر جاذبه رهبری انقلاب، حضرت امام به آقای گورباچف رهبری شوروی، من احساس می کنم مردم ما و مردم دنیا نیاز دارند که کمی این پیام برایشان توضیح داده شود که این نامه چه اهدافی را دنبال می کرد. مخصوصاً به دلیل اینکه، این اولین پیام رسمی امام به این صورت بود که با خطّ مبارک خودشان نامه بنویسند و هیأتی را اعزام کنند و پیامشان را هم اعلام کنند.
این اولین اقدام از این نوع است که امام فرمودند، برای دنیا هم سؤال زیاد است.
اولاً: ترکیب هیأت، ترکیب جالبی بود، امام یک روحانی عالی مقامی را همراه یک دیپلمات ورزیده مورد اعتماد به همراه یک خانم مبارز و سابقه داری فرستادند که خود گویای طرز تفکر رهبری انقلاب است. اینکه چرا چنین نامه ای در این مقطع از زمان نوشته شده، یک مقداری توضیح می خواهد. زمینه مطلب این است که امام به صورت یک رهبر که حامل پیام اسلام، قرآن و جانشینی معصوم، ولایت فقیه هستند و برای خودشان مسئولیت ارشاد و توضیح معارف آسمانی را قائلند و حقاً هم این مسئولیت را دارند. انقلابی به راه انداختند، انقلاب فرهنگی، انقلاب ما بیش از آنکه یک انقلاب سیاسی باشد، انقلابی فرهنگی و دینی است و رسالت اصلی آن هم، اجرای احکام آسمانی است. ایشان وقتی که با یکی از پدیده های مهم جهانی و تاریخی مواجه می شوند، نباید و نمی توانند در چنین پدیده و جریان تاریخی بی تفاوت و ساکت باشند. حادثه ای که در شوروی و بلوک شرق در شرف وقوع است، این یک حادثه معمولی نیست، جزء حوادث مهم است.
اینکه امام می بینند، فردی پیدا می شود و در خانه و مرکز و در زادگاه اولین حکومت مارکسیسم، اینقدر شجاعت پیدا می کند که این دوران طولانی را ندیده بگیرد و صریحاً به نقاط ضعف و اشتباهات و گمراهیهای این جریان عظیم جهانی که یک ابرقدرت به همراه چندین کشور مهم دیگر، به آن بی تفاوت بماند ودر این باره حرفی نزند، این مثل فتح یک کشور نیست. این مثل یک حرکت مهم تاریخی است که ظاهراً از زبان یک نفر به نام رهبر یک کشور، اما تحقیقاً متّکی به یک جریان فکری دارد در دنیا به وجود می آید...
بُعد دیگر قضیه همسایگی است که وقتی یک جریان به این عظیمی، در کنار مرزهای ما دارد اتفاق می افتد و آنجایی که دهها میلیون مسلمان هم منتظرند، درباره جریانی که در کشورشان دارد اتفاق می افتد، از رهبری انقلاب برای آنها چیزی به عنوان هدیه داشته باشد این تذکر پدرانه و عطوفانه ای است که حالا که شما طلسم را شکستید، به طلسم دیگری دچار نشوید.
منبع: امام خمینی به روایت آیت الله هاشمی رفسنجانی؛ ص ۲۲۸ - ۲۲۹
.
انتهای پیام /*