در تقویم کشورمان هفتم دی ماه سال ۱۳۵۸ یادآور صدور فرمان تاریخی حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر تشکیل نهضت سواد آموزی به عنوان یکی از ثمرات ارزنده و تاثیرگذار انقلاب اسلامی است. ضمن درود به روح پرفتوح رهبر کبیر انقلاب اسلامی (ره) و تبریک به همه سوادآموزان و آموزگاران عزیز میهنمان، توجه شما خوانندگان محترم را به خاطره ای شنیدنی در این خصوص جلب می نماییم .
سال اول انقلاب امام در سخنرانی خود اشاره ای بدین مضمون داشتند که زیبندۀ کشور نیست که مقدار زیادی بی سواد داشته باشد؛ و از مردم خواستند برای رفع این نقیصه همت کنند. من هم به کمک یکی از دوستان، تشکیلات نهضت سوادآموزی قم را راه انداخته و هر روز گزارش آن را به حضرت امام می دادیم و آن بزرگوار با علاقه خاصی موضوع را دنبال می کردند و برایشان جالب بود.
روزی یکی از خانم معلم ها گفت: بعضی از خانم هایی که ثبت نام کرده اند، مرتب به کلاس درس حاضر نمی شوند و غیبت می کنند. از من درخواست کرد که شما بیا و با اینها صحبت کن. من در جمع آنها حاضر شدم و گفتم: اهمیت کلاس درس در تعطیل نکردن آن است. شما به حضور همه روزه در کلاس احتیاج دارید. یکی از خانمها بلند شد و گفت نه دخترم! آدم اگر هر روز یکجا برود سبک می شود. باید یک روز برود یک روز نرود...
وقتی این موضوع را برای حضرت امام نقل کردم، خیلی خوششان آمد و خندیدند.
منبع: کتاب یک ساغر از هزار: سیری در عرفان امام خمینی (س)، ص: 541 (خاطره ای از سرکار خانم دکتر طباطبایی)