یکی از آخرین راهکارهای شاه برای حفظ حکومت خود، تشکیل شورای سلطنت بود. پس از خروج شاه از کشور شورای سلطنت عهدهدار تمام وظایف و اختیارات مقام سلطنت بود. تنها ۲ روز پس از خروج شاه از کشور، امام خمینی (ره) طی سخنانی شورای سلطنت را غیرقانونی و دخالت آنان در امور کشور را جرم دانستند و از آنان خواستند به سرعت از این شورا کنارهگیری کنند.
سیدجلالالدین تهرانی رییس شورای سلطنت، برای مذاکره با رهبر انقلاب وارد پاریس شد. اما تلاش رییس شورای سلطنت برای ملاقات با امام بینتیجه ماند. جواب رهبر انقلاب صریح و روشن بود: با هیچیک از نمایندههای سلطنتی ملاقات نخواهم کرد. شرط امام برای صدور اجازه ملاقات به تهرانی، استعفای وی از شورای سلطنت بود. علاوه بر این، او باید در متن استعفانامه تأکید میکرد که شورای سلطنت غیرقانونی است. توجه خوانندگان محترم را به خاطره ای از زبان یکی از یاران و همراهان حضرت امام خمینی (ره) در این خصوص جلب می نماییم:

من در دوم بهمن به پاریس رفتم. خوشبختانه من خوب موقعی رسیدم. حاج احمد آقا به محض آگاهی از بازگشت من با خوشحالی به دیدار من آمد. در حالی که عبا و جوراب به تن نداشت. همدیگر را در آغوش کشیدیم و بوسیدیم.

ایشان گفت خیلی خوب و در موقعیت حساسی رسیدی. الان سید جلال الدین تهرانی از اعضا و عناصر برجسته شورای سلطنت آمده تا استعفای خودش را به امام تقدیم کند.

ما هر دو نفر خدمت امام رسیدیم و در کنار ایشان نشستیم. پنج دقیقه بعد خبر آمد که اعضای سفارت شاهنشاهی ایران در پاریس میخواهند خدمت امام برسند و با ایشان بیعت کنند و حضرت امام هم ایشان را مورد تفقد قرار داده و ببخشد. حاج احمد آقا گفت: کسی لازم است که به سفارت رفته، آنها را به اینجا بیاورد. به اتفاق چند نفر از دوستان به سفارت ایران رفتیم و اعضای سفارت را که از چند زن و مرد و کاردار تشکیل می شدند در اتومبیل سوار کردیم و خدمت امام آوردیم.

من وقتی آنها را خدمت امام رساندم اول این آیه را خواندم: (بسم الله الرحمن الرحیم، اذا جاء نصرالله و الفتح و رایت الناس یدخلون فی دین الله افواجا. فسبح بحمد ربک و استغفره انه کان توابا) و گفتم: اینان اعضای سفارت ایران در پاریس هستند و آمده اند تا حمایت خودشان را از شما و انقلاب و نفرت خود را از رژیم شاهنشاهی ابراز کنند. امام لبخندی زدند و دعایشان کردند.
منبع: کتاب گوشه ای از خاطرات حجت الاسلام والمسلمین سید محمود دعایی، صص:193-192