از جمله خاطراتی که از حضرت امام(س) دارم، سفارش ایشان بود در منظم بودن و تقسیم وقت و هر کاری را در وقت مقرر انجام دادن. می‏فرمودند وقتی اوقات و کارهای شما برکت پیدا می‏کند که آنها را منظم کنید. این مطلب را دقیق در مورد خود ایشان می‏دیدیم. وقت مطالعه کسی با ایشان نمی‏توانست ملاقات کند. سر وقت درس، تشریف می‏آوردند. سر وقت، مرتب حرم می‏رفتند. بعد از درس، آن را می‏نوشتند.
بعضی نوشته‏های ایشان را که من دیده‏ام، به قدری خوش‏خط و منظم و بادقت و علاقه نوشته شده که هر بیننده را متوجه می‏کند. از جمله آنها حاشیه «وسیله» که به خط مبارک نوشته‏اند و در جلد بسیار خوبی به صورت کتابی تمیز موجود است. مکاسب محرمه ایشان که در دو جلد با خط مبارک بسیار خوبی با فاصله بین خطوط و کاغذ و جلد بسیار تمیز نوشته شده و همین طور جلد اول اصول که به خط مبارک بسیار خوب و کاغذ و جلد عالی نوشته شده است.
البته بقیه اصول را هم مرقوم فرموده بودند، لکن به این صورت با جلد نبود و این ظرافت و دقت معلول همان نظم و ترتیب و استفاده از اوقات است که در غیر ایشان ندیده‏ایم. اینها نوشته‏های ایشان است که در قم مرقوم فرموده‏اند.
نوشته‏های درسهای نجف را هم که با نظم و ترتیب، حتی در انتخاب کیفیت دفتر و کاغذ مرقوم فرموده‏اند و چاپ شده است، دیده‏ایم.و از برکات این نظم و ترتیب این است که بعد از فوت مرحوم آقای بروجردی رضوان‏اللّه‏ علیه، تنها مرجعی که هم حاشیه عروه و هم حاشیه وسیله داشتند، ایشان بودند. با اینکه مراجع بنام در آن وقت متعدد بودند و بسیاری از ایشان در نجف بودند؛ ولی این ویژگی فقط در حضرت امام بود. جالب این است که هر دو حاشیه بسیار دقیق و علمی و در بعضی موارد استدلالی است که من گاهی که به آن مراجعه و فکر می‏کنم که وقتی را ایشان با این دقت صرف کرده‏اند، از خودم خجالت می‏کشم که چگونه عمری آن طور برکت پیدا می‏کند و ما با اینکه در خدمت این بزرگوار بوده‏ایم، فاصلۀ ما با ایشان در این حد زیاد باشد. از خدا می‏خواهم که ما را توفیق عنایت کند که لااقل شباهتی به این مرد بزرگ پیدا کنیم.

منبع: صحیفه دل، مطالب و خاطرات مکتوب از شاگردان امام خمینی(س)، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، ص 143

. انتهای پیام /*